KOLOVRAT će u subotu 21. jula po trinaesti put biti domaćin Sabora trubača, koji će ove godine okupiti šest orkestara iz jugozapadne Srbije. Od prošle godine Sabor trubača u Kolovratu uvršten je kao predtakmičenje za Dragačevski sabor trubača u Guči, koji se ove godine održava od 9. do 12. avgusta, pa pobednik stiče pravo nastupa na njemu.

Pored takmičarskog dela na saboru će biti priređen bogat kulturno--umetnički program, u izvođenju izvornih grupa i folklornih ansambala, dok će u revijalnom delu nastupiti majstor trube Veljko Ostojić.

Pročitajte još: Guča srpski "Oktoberfest"

Sabor trubača u Kolovratu, prvi put je organizovala grupa entuzijasta iz ove Mesne zajednice okupljenih u Udruženje građana "Kolovrat" pre ravno 13 godina uz pomoć malog broja privrednika. Nekoliko godina kasnije, Turistička organizacija Prijepolja prepoznala je ovu manifestaciju kao šansu za privlačenje turista pa je uvrstila u svoj program. Od prošle godine, uz angažovanje lokalne samouprave Sabor u Kolovratu uvršten je kao predtakmičenje za Sabor u Guči, što učesnicima daje dodatni motiv da pokažu svu raskoš sviranja limenih instrumenata.