AKTUELNI zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur (na slici) - u okviru preraspodele funkcija na nivou - uskoro bi mogao da bude smenjen, a niški socijalisti poručuju da već imaju spremnog svog kandidata. Po rečima predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu Žarka Rankovića, novi zamenik gradonačelnika će biti diplomirani pravnik i odbornik u lokalnoj Skupštini Darko Nikolić.

Pročitajte još: SPS i opozicija zakazali skup u isto vreme i na istom mestu

Pritom, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zvezdan Milovanović priznaje da će doći do preraspodele funkcija, pa će neke pripasti socijalistima, ali nije mogao da precizira to da li se radi i o mestu zamenika prvog čoveka Niša.

- To nije smena, već koaliciona preraspodela. Ukoliko Banđur više ne bude zamenik gradonačelnika, obavljaće neku drugu funkciju - kaže Milovanović.

Pročitajte još: Leskovac: Ušteda energije ostaje prioritet

Miloš Banđur tvrdi da o ovakvim najavama još nije obavešten...

- I gradonačelnik Darko Bulatović je javno izjavio da o tome ne zna ništa, a bez njega taj posao nije moguće obaviti - kaže funkcioner koji je u Srpskoj naprednoj stranci od osnivanja, a od 2012. do 2016. je bio član Gradskog veća zadužen za komunalne delatnosti i energetiku.