STRUČNE službe preduzeća MSK iz Kikinde i infrastrukture "Železnica Srbije" intenzivno rade na sanaciji zagađenja i otklanjanju posledica akcidenta koji se u subotu 22. decembra dogodio na pruzi kod Novog Bečeja, kada je iz šina iskliznulo i prevrnulo se šest cisterni sa opasnom materijom, koncentrovanom sirćetnom kiselinom, saopšteno je iz opštinske uprave Novog Bečeja.

- Uklanjanje cisterni očekuje se najkasnije do četvrtka do 6.00, a normalizacija saobraćaja na pruzi Zrenjanin-Kikinda do petka do 24 časa - precizirao je Milan Stojšin iz OU Novog Bečeja, apelujući na građane da ne prilaze mestu udesa bliže od 50 metara, kako ne bi ometali radove i doveli sebe u opasnost.

Nakon efikasne intervencije vatrogasno-spasilačke brigade na licu mesta, uzroke ovog akcidenta koji je srećom prošao bez žrtava, istražuju pripadnici MUP i OJT iz Zrenjanina. Još se ne oglašavaju, baš kao ni nadležni iz "Železnica Srbije".

Pretpostavlja se da je teretni voz sa opasnom materijom iskliznuo zbog dotrajalosti šina, na deonici pruge između Novog Bečeja i Novog Miloševa.