KRALjEVO – Uz prigodnu svečanost i simbolično presecanje vrpce, u kraljevačkom prigradskom naselju Ribnici, kod nove hale sportova, u petak je otvoren prvi, takozvani ritejl tržni centar – „Nest".

Investitor ovog projekta je češka kompanija „RC Reinvest Evropa“, a na bruto površini od oko 5.000 kvadratnih metara svoje mesto u ovom savremenom trgovinskom objektu našli su poznati svetski brednovi poput „Intersporta“, „Taka“, „LC Vaikikija“, „Nefa“, kao i „Maksijev“ supermarket, prodavnica „Top šop“...

Pročitajte još: "Ada mol" gotov krajem 2018. godine

- Umesto da idu u okolne gradove kako bi kupili proizvode svetski poznatih proizvođača, Kraljevčani će sada to moći da učine i u svom gradu, u modernom i veoma prijatnom ambijentu. Veoma je bitno što će se ovde zaposliti oko stotinu ljudi i što će na taj način deo novca osati i u našem gradu – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

A, uprkos opštoj besparici u gradu na Ibru, što zbog kupovine, a više iz radoznalosti, svečanom otvaranju prisustvovao je i veliki broj Kraljevčana.

- Ma, ništa ne kupujem, došla sam samo da vidim kako sve ovo izgleda – kaže jedna sredovečna Kraljevčanka. – Razgledanje bar ništa ne košta...