Prijepolje: Roma Kompani donirala je danas 20 klima uređaja, za klimatizaciju Opšte bolnice u Prijepolju, ukupne vrednosti 600.000 dinara. Ovom donacijom Roma Kompani će omogućiti da više od 500 pacijenata i zaposlenih tokom zime borave u toplijim prostorijama, a da preko leta lakše podnesu vrućine. Uručenju donacije prisustvovali su zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović, direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović, direktor Opšte bolnice Prijepolje Zoran Drobnjak i Nemanja Romandić direktor Roma Kompani.

- Svaka pomoć za nas je značajna, ukoliko obezbeđuje pacijentima lepše i humanije uslove lečenja. Ovom donacijom ćemo podići kvalitet pružanja zdravstvene usluge na viši nivo, omogućiti normalan rad lekara i tehničara, kao i komfor pacijenata tokom lečenja- kazao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović.

Pročitajte još: U Prijepolju tople ordinacije

Roma Kompani ove godine obeležava 25 godina postojanja i ovo je jedan u nizu projekata, koje će kompanija podržati u gradovima u kojima posluje.

- Ovom donacijom, želimo da popravimo uslove u kojima svakodnevno boravi 500 pacijenata i zaposlenih u bolnici. Nadam se da će ovaj naš mali doprinos pomoći svima da se osećaju prijatnije u klimatizovanim prostorijama. Divan je osećaj darivati zato smo ove godine, povodom obeležavanja 25 godina postojanja kompanije, započeli projekat pod sloganom „Ko kreči, kuću leči“ u okviru kojeg smo do sada u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Prijepolju donirali 2,4 miliona dinara, a u narednom periodu doniraćemo u Nišu i Danilovgradu još 1,2 miliona dinara“, izjavio je Nemanja Romandić, direktor Roma Kompani.

Pročitajte još: Prijepolje: Građanima poskupljenje, odbornicima - paušal

Po 600.000 dinara do sada je izdvojeno za renoviranje dela Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd, za nabavku i ugradnju klima uređaja za Predškolsku ustanovu „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu, kao i za nabavku i ugradnju klima uređaja za Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu.

Prijepolje slika 1 Ispod klima uređaja ugradjenog u prostorijama porodilišta stoje sa leva na desno Stanko Kijanović, Nemanja Romandić, dr Miloš Božović i dr Zoran Drobnjak foto Alem Rovčanin