NA upravo završenom tenderu izabran je izvođač na izgradnji pansiona za kućne ljubimce JKP "Zoohigijena i veterina". Vrednost investicije je oko 19 miliona dinara, a rok za završetak tri meseca, što znači da će Novosađani, ali i vlasnici pasa iz drugih gradova, već u decembru moći da koriste usluge dnevnog boravka zasad samo za pse.

Po rečima Aleksandra Bursaća, direktora "Zoohigijene i veterine", pansion će biti odvojen od sadašnjeg prihvatilišta(azila) i prostiraće se na oko 230 kvadratnih metara. Po projektu, izgradnja se vodi kao deo druge faze prihvatilišta za napuštene četvoronošce.

- To će biti zaista prijatno mesto, gde će naši sugrađani moći da ostave kućne ljubimce na čuvanje, dok su odsutni - napominje Bursać. - U početku, u pansionu će moći da borave samo psi i biće mesta za nešto više od ovih kućnih ljubimaca. Ideja je, međutim, da to bude mesto i za druge vrste životinja, o kojima kada su njihovi vlasnici odsutni na neko vreme, nema ko da brine. Hteli bismo da uredimo prostor i za mačke, a to ćemo uraditi naredne godine.

U azilu za napuštene domaće ljubimce, koji je otvoren pre tri godine, nalazi se 170 boksova za pse i paviljon za mačke. Zbrinuto je više od 300 pasa, a za sve ove prethodne godine sa ulica je sklonjeno oko 3.500 pasa lutalica. Izgrađen je takozvani nečisti deo, gde se prvo dovode psi i mačke sklonjeni sa ulice, dok je prošle godine u prihvatilištu otvorena i vet-ambulanta.

Sa otvaranja azila za lutalice,foto D.Dozet

DNEVNO 500 DINARA

USLUGE pansiona vlasnici kućnih ljubimaca će plaćati dnevno 500 dinara. Toliko staje čuvanje i hranjenje životinja. Ukoliko gazde požele i neke dodatne usluge, kao što je kupanje svakog dana, šišanje i slično, cena može biti i do 50 evra dnevno.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo "gvardija" pa - galoperi

Jedinci na meti pedofila

Loza, ipak, jača od (ne)vremena

Droplje se spasle od vatre

Cena ljuti prevoznike

OD KUĆE NAPRAVILI AZIL ZA PSE I MAČKE: Životinje zbrinute, komšije se žale

Psi rastrgli ženu i izujedali dečaka