JOVAN Simić (19), reprezentativac Srbije u karateu, takmičar novosadskog kluba “Viner”, osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u Sofiji. U konkurenciji 33 takmičara, mlađih seniora do 21 godine, u katama je dogurao do finala, u kojem je, nažalost, izgubio tesnim rezultatom 3:2 od Španca Serhija Galona Lopeza.

- Na putu do finala zabeležio sam četiri pobede, ali u borbi za zlato bio sam za nijansu slabiji od Španca o čemu govori i rezultat - kaže Simić. - Iskreno, očekivao sam zlato i krivo mi je što nisam uspeo. I pored svega, zadovoljan sam i smatram da nisam razočarao.

Simiću je srebrna medalja u Bugarskoj četvrto odličje sa evropskih smotri, a zanimljivo je da nosi epitet najmlađeg šampiona u seniorskoj konkurenciji, kada je prošle godine briljirao na državnom šampionatu.

- Predstoji kraća pauza od desetak dana, a zatim kreću pripreme za Evropski seniorski šampionat u Turskoj, koji se održava u maju.

- To će biti sjajna proba i provera pred Svetsko prvenstvo, u novembru, na Tenerifama, kao glavni cilj u ovoj takmičarskoj godini, jer još nijedan naš karatista nije osvojio “svetsku” medalju - poručuje mladi karatista.

PRIPREME U VRDNIKU

REPREZENTACIJA Srbije se pred EP pripremala u vrdničkoj banji “Termal”. Tada je bio na 18 zimskom kampu pod nadzorom selektora i trenera reprezentacije vežbalo 135 karatista.

- U “Termalu” imamo odlične uslove, pa je za očekivati da ćemo tu trenirati i pred put u Tursku i Tenerife - kaže Simić.