UMESTO da kupuje karte, publika koja će 26. decembra poželeti da prisustvuje premijeri humanitarne predstave pod naslovom "Mali princ", u izvođenju članova omladinskog amaterskog pozorišta nazvanog "Mmaska", u svilajnački Centar za kulturu bi trebalo da donese slatkiše, od kojih će biti napravljeni novogodišnji paketići.

Reč je o projektu pod imenom "Umesto karte slatkiš ponesi", koji je, zapravo, nastavak prošlogodišnje akcije ovog pozorišta nazvane "Mladi su zakon". Lane je akciju podržalo Ministarstvo omladine i sporta, pa je napravljeno ukupno 70 paketića...

- Ovo je način da podstaknemo humanost i obradujemo decu iz materijalno ugroženih porodica - kaže Mladen Miljković, osnivač Omladinskog pozorišta, u čijoj će režiji i adaptaciji biti izvedena pomenuta premijera, zapravo duo-drama tokom koje će na sceni biti Anica Radovanović i Milan Aćimović.

Inače, ovaj vredni i talentovani Svilajnčanin ne prestaje da iznenađuje novim predstavama. Prošle godine je njegovo pozorište izvelo komad nazvan "Novogodišnja čarolija", u aprilu je premijerno odigran mjuzikl pod imenom "Povratak u Oz", a tokom Dečje nedelje su posetioce Prirodnjačkog centra obradovali predstavom čiji je naslov "Čuvari prirode", po istoimenom tekstu Lele Stojanović.

Mladen Miljković

- Organizovali smo i humanitarnu promociju prve pesničke zbirke člana našeg pozorišta Stefana Lazarevića, a sav prihod od prodaje dela pon naslovom "Iz dubine" je namenjen lečenju jednog obolelog dečaka. U planu su nam i još neke akcije za pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a pripremamo i prvo ozvođenje predstave čiji je radni naslov "ČaroBARNA šuma" - zaključuje Miljković.

Aćimović i Radovanovićeva