JAGODINA - Voštana figura bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića (1940-1914) biće sutra postavljena u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

Voštana figura Bojovića stići će u Muzej u 14 sati, a dočekaće ju odbornici Skupštine grada, na čelu sa predsednikom Skupštine Draganom Markovićem - Palmom i gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem, saopštila je danas Informativna sklužba Skupštine.

Odbornici Skupštine grada Jagodine, su 9. oktobra, doneli odluku i da Bojović dobije i ulicu u ovom gradu. Čeka se saglasnost Ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave.

Ime Vuka Bojovića nosiće dosadašnja ulica Stevana Ivanovića, koja se nalazu uz ZOO vrt u Jagodini, odlučili su odbornici.

Razlog za donošenje ove odluke o dodeli ulice i izradi voštane figure "je nemerljiv doprinos Vuka Bojovića u izgradnju ZOO vrta u Jagodini, zbog čega je dobio zvanje počasnog građanina grada 2006. godine. Za doprinos koji je dao da grad Jagodina postane još poznatije mesto ne samo po privrednim potencijalima već i kao zanačajno turističko mesto u Srbiji, Vuk Bojović zaslužuje da jedna ulica u gradu nosi njegovo ime i da dobije voštanu figuru u muzeju", stoji u obrazloženju skupštinske odluke.

Figura Bojovića stajaće uz oko 30 voštanih figura, istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sporstkih ličnosti Srbije i SFRJ Muzeja među kojima su i car Lazar, Vuk Karadžić, Njegoš, Karađorđe, Jospi Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Novak Đoković. . .