Preduzetnici i pravna lica sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara na teritoriji grada Jagodine oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, a drugima je smanjena za 1,6 odsto, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Srednja preduzeća, sa prihodom iznad 50 miliona plaćaće "do dve prosečne zarade, a velika do tri prosečne zarade", stoji u odluci Skupštine grada koja je jednoglasno usvojena, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Prosečna plata u Jagodini od januara do avgusta bila je 48.563 dinara što je manje za oko 1,6 odsto u odnosu na isti period lane (49.373) i za toliko je manja visina lokalne komunalne takse sada.

U odluci Skupštine grada, stoji, "da će pravna lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i naftinim derivatima, proizvodnje i trgovine na veliko duvanom i duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefinskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, noćnih barova, diskoteka, bingo sala, komunalne takse plaćati najviše do deset prosečnih zarada, što je oko 485.630 dinara".

Preduzetnici i lica s prihodom do 50.000.000 dinara i lane su u Jagodini bili oslobođeni komunalne takse.