ALEKSANDROVAC - Milena Miodragović (42), koja je ostala bez posla spremačice u isturenom odeljenju ovdašnje OŠ "Aca Aleksić" u Leskovici, tvrdi da je, kao samohrana majka, oštećena na konkursu, pa planira da tuži odgovorne. U upravi škole, međutim, ističu da su pažljivo sagledali situaciju oba kandidata za ovaj posao i da njihovom odlukom Zakon nije prekršen.

- Korisnik sam socijalne pomoći od 2003. godine - kaže Milena Miodragović, majka devetogodišnje devojčice. - Tokom poslednjih 12 meseci primala sam oko 10.000 dinara i ljudi iz Centra za socijalni rad pomagali su mi znajući da živim sa starim roditeljima i sama brinem o detetu. Na njihovu intervenciju sam i primljena na određeno vreme, a sada ću ponovo morati da im se obratim za pomoć, jer su mi jedini prihod dečji dodatak i dve dnevnice od po 1.500 dinara, kada popiusujem struju u mom selu.

Ukazujući da je sa svojim problemom upoznala i Ministarstvo rada, Ministarstvo pravde i nadležne inspekcije, sagovornica "Novosti" tvrdi da je umesto nje - iako je tri meseca radila besprekorno - primljena žena boljeg materijalnog stanja, zato što je snaja bivšeg radnika škole.

- Striktno smo se pridržavali procedure i pažljivo sagledali sve okolnosti, a našu odluku da primimo ženu sa specifičnom porodičnom situacijom i majku dvoje dece, na kraju, verifikovao je i Školski odbor - zaključuje direktor OŠ "Aca Aleksić" Branislav Pavlović.