NOVI PAZAR - Prva sednica Gradskog veća, iako joj nisu prisustvovali predstavnici Stranke demokratske akcije Sulejmanina Ugljanina, održana je u ponedeljak u Novom Pazaru čime je nakon više od mesec dana, nastavljeno normalno funkcionisanje gradske vlasti.

Od devet članova Gradskog veća, sednici su prisustvovala četiri člana iz redova Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića i jedan iz SNS.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović (SDP) rekao je da je sednica bila zakazana za prošlu sedmicu i da su u ponedeljak očekivali dolazak predstavnika koalicionog partnera, ali se oni nisu pojavili.

"Nastavili smo sa radom i doneli bitne odluke za funkcionisanje grada, kao što je rad gradske toplane", rekao je Mahmutović na konferenciji za novinare.

Podsećajući da je to preduzeće u štrajku, Mahmutović je rekao da je grad, kao osnivač, izmirio svoje obaveze do kraja 2013. godine, ali da se i pored toga mora pronaći rešenje kako bi radnici odmah počeli da rade, a građani dobili grejanje.

On je upozorio da i građani moraju biti svesni da redovno plaćaju svoje obaveze.

I predsednik SDP-a u Novom Pazaru Resad Hodžić je ukazao da je stanje u gradskoj toplani bilo najvažnije i da je, na žalost, zbog određenog broja nesavesnih građana naplata potraživanja veoma loša.

Hodžić je apelovao na građane da u što kraćem roku izmire obaveze.

Najavljujući češće sednice Gradskog veća, Hodžić nije hteo da komentariše navode da predstavnici koalicionog partnera nisu pozvani na današnju sednicu.

"Redovna procedura sazivanja Gradskog veća podrazumeva obaveštenja članova i podelu materijala, sve to je urađeno za prošli ponedeljak, a sinoć su svi još jednom podsećani da je novi termin sednice danas u 10 sati", objasnio je Hodžić.

On je istakao da je bitno da Novi Pazar funkcioniše i da se neće dozvoliti prinudna uprava jer u Skupštini grada postoji dovoljan broj odbornika za donošenje odluke koje su u njegovom interesu.

Iz Stranke demokratske akcije u Novom Pazaru poručuju da na današnju sednicu nisu pozvani, ali da što se njih tiče, koalicija sa SDP, još uvek postoji.

Stav SDA Sandžaka je, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, da se problemi u funkcionisanju vlasti u Novom Pazaru hitno moraju prevazići kako bi se izmirila ogromna dugovanja grada više od milijardu dinara.