NIŠ - Trodnevnu manifestaciju na kojoj učestvuje 50 prodavaca automobila i prateće opreme, otvorio je gradonačelnik Miloš Simonović. On je naveo da je prošle godine, malo ko, verovao da će treći sajam biti održan u potpuno renoviranoj i dograđenoj hali „Čair“.

Bratislav Ignjatović, direktor ovdašnjeg sportskog centra, kaže da će posetioci Sajma automobila premijerno uživati u potpuno novom ambijentu u čije renoviranje je uloženo 6,5 miliona evra. Na sajmu će biti četiri „srpske premijere“ tri svetska brenda, a prema rečima Olivera Paunovića, očekuje se da manifestaciju poseti više od 50.000 građana. Cena ulaznice je 150 dinara.

Oliver Paunović, direktor Sajma nije krio oduševljenje što će sajam automobila, otvoriti vrata novog „Čaira“.

- Upisaćemo se u istoriju grada, jer je Niš 35 godina čekao da dobije ovakav objekat - kazao je Paunović. - Srpske premijere će imati „BMV“, „Tojota“ i „Kia“, sa četiri modela. - Po popularnoj ceni ulaznice, posetioci će moći da uživaju u automobilima, dvotočkašima i svemu što je vezano za ovu industriju. Biraćemo najlepši štand i najlepšu hostesu - kaže Paunović.

Gradonačelnik Simonović je podsetio da je malo ko u Nišu verovao u obećanje da će „za Treći sajam automobila imati novu halu Čair“.

- Uspeh je što je za samo osam meseci „Čair“ zasijao u potpuno drugom svetlu. Niš dobija izgled metropole koji i zaslužuje i očekujem da budemo dobri domaćini sportistima, navijačima ali i gostima koji će naš grad posetiti u komercijalne svhre kakav je Sajam automobila - kazao je Simonović.

Odmah posle automobila počinju pripreme za organizovanje sportske premijere, utakmica između rukometašica Srbije i Ukrajine 19. oktobra. U subotu počinje i odbrojavanje, 100 dana od Evropskog prvenstva u rukometu. „Čair“ će biti domaćin reprezantacijama Makedonije, Češke, Nemačke i Švedske.