SURDULICA - Profesor Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Surdulice M. M. (51) uhapšen je zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa učenicom. Posle saslušanja kod istražnog sudije Opštinskog suda u Surdulici, pušten je da se brani sa slobode. Ovakva odluka suda izazvala je opšte zgražavanje javnosti, jer profesoru ovo nije prvi put da je osumnjičen za isto krivično delo.
Ovoga puta, sumnja se da je M. M. u više navrata imao seksualne odnose sa šesnaestogodišnjom učenicom. Zbog toga ga krivična prijava policije tereti za krivično delo obljube i zloupotrebu službene dužnosti. Profesora, koji u školi „Nikola Tesla“ predaje stručne predmete iz oblasti mašinstva, saslušao je istražni sudija Goran Antić i odlučio da ne prihvati predlog tužioca Danijele Trajković za određivanje pritvora do mesec dana.
Ipak, izgleda da profesoru ovo nije prvi put. Kako saznaju „Novosti“, još 1991. godine tri učenice iste škole optužile su ga da ih je seksualno uznemiravao pipkajući ih po nogama. Međutim, u toku suđenja, roditelji devojčica odustali su od daljeg gonjenja, pa je M. M. oslobođen svih sumnji zbog nedostatka dokaza.
Zbog takve predistorije slučaja, surdulička javnost nije zadovoljna odlukom suda, ali i opštinski tužilac Danijela Trajković. Ona se oglasila i saopštenjem u kom iznosi novi predlog za određivanje pritvora.