Najkorisniji igrač prvenstva Evrope u odbojci Ivan Miljković rekao je nakon pobede u finalu nad Italijom da je ekipa čekala šansu iz prikrajka i da se nada da će nacionalni tim sada dobiti potrebnu medijsku pažnju.

- Dobro da su nas se mediji sad setili. Mi smo svoju šansu čekali iz prikrajka. Na neki način su nam košarkaši svojim neuspehom otvorili medijski prostor. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još više prostora - rekao je Miljković izveštaču Tanjuga posle finalnog meča EP u Beču.

Srbija je posle četiri seta savladala Italiju u reprizi finala EP od pre 10 godina. Miljković je i tada bio u ekipi, ali sada je predvodio tim kao kapiten.

- Ovo je bila neizvesna utakmica, na kraju se ispostavilo da su dva as udarca odlučila. U nedelju uveče se pokazalo da je Italija morala da računa na svakog igrača iz naše ekipe - kazao je Miljković, aludirajući na dva as udarca mladog Miloša Terzića.

- Ovaj trijumf je totalno drugačiji od onog pre 10 godina. Ne može da se poredi, jer je sve bilo drugačije, i ekipa i kapiten - dodao je najkorisniji igrač EP.

Selektor Srbije Igor Kolaković slikovito je opisao da je ekipa prethodnih mesec dana vežbala pevanje himne "Bože pravde".

- Još pre mesec dana, kad su intonirali našu himnu na predolimpijskom turniru u Londonu, pomislio sam kako bi bilo lepo da se to ponovi u Beču. Meč je bio težak kao što smo i očekivali. Na početku nismo imali energiju kao u polufinalu. Ipak, verovali smo i hteli smo, a to nam je donelo pobedu - kazao je Kolaković Tanjugu.

On je dodao da mu je posebno drago zbog mladih igrača koji su bili na klupi reprezentacije i rekao da se nada da će titula prvaka Evrope skrenuti pažnju javnosti na odbojkaške selekcije Srbije.

Najbolji bloker EP Marko Podraščanin rekao je da je veoma srećan, jer je poslednju zlatnu medalju osvojio još u mlađim kategorijama pre 10 godina.

- Prošlo je 10 godina i ovaj trijumf će mi posebno značiti. Nisu mi bitna individualna priznanja, sve to je manje važno od titule - zaključio je Podraščanin.