JOŠ jedan srpski reprezentativac je van stroja! Gojko Kačar zbog bolova u kolenu skoro sigurno neće igrati za Hertu u subotnjoj utakmici protiv Bajera iz Leverkuzena, a s obzirom na to da tim iz Berlina do kraja šampionata ima još samo duel s Bajernom u Minhenu 8. maja, mladi vezni igrač je po svemu sudeći završio sezonu.
- Kačar se požalio na bolove u kolenu koje mu je bilo povređeno krajem prošle godine. Stanje ne izgleda dobro i on verovatno neće igrati protiv Leverkuzena - izjavio je portparol Herte Gerd Grauz.
Gojko Kačar povredio je levo koleno sredinom decembra, zbog čega je pauzirao dva meseca. Situacija je bila toliko ozbiljna da je srpski reprezentativac prvih nekoliko nedelja oporavka hodao uz pomoć štaka. Na teren se vratio polovinom februara, a prve minute posle povrede odigrao je za reprezentaciju u Alžiru 3. marta i tri dana kasnije za Hertu protiv Šalkea. Samo dve nedelje kasnije bio je pod punim opterećenjem i nije propustio nijedan od šest Hertinih mečeva.
- Kačar i Sisero su odradili samo pola treninga i videćemo da li će u petak moći da rade s ekipom, pa ćemo tek onda doneti odluku o tome da li će igrati protiv Leverkuzena - rekao je u četvrtak trener Berlinaca Fridhelm Funkel.
Podsetimo, zbog povreda su sa spiska za Mundijal već otpali Ivica Dragutinović i Boško Janković.

VEĆ ISPALI
DA bi napravila čudo i ostala u Bundesligi, Herti su potrebne dve pobede i to protiv trećeplasiranog, a zatim i vodećeg tima šampionata. Ni to neće biti garant uspeha, jer će im šest bodova imati značaj jedino ako Hanover Bohum i Nirnberg izgube sve mečeve do kraja.