KROZ vremenski tesnac, između kraja sezone i početka priprema za novu, uprava Partizana pliva kao od šale. Kako stvari stoje, veliki su izgledi da će crno-beli već na prvim treninzima imati kompletiranu ekipu za nove radne pobede, iako letnji prelazni rok zvanično počinje 15. juna!
Prema svim informacijama, Brazilac Kleo (23, 185 cm) bi trebalo da stavi paraf na ugovor sa Partizanom 19. juna, kada se iz domovine vrati u Beograd. To je pojačanje u napadu koje su u taboru šampiona priželjkivali. Nije tajna da je Mladen Krstajić (35, 191 cm) "jednom nogom" ponovo u Humskoj 1, da je i pored svih bogatijih ponuda najbliži povratku u klub iz kojeg je krenuo da gradi sjajnu karijeru. Konačan dogovor bi trebalo da bude postignut već u narednih dan-dva, pošto je Mladen stigao u Srbiju. Eto rešenja i za poziciju štopera.
Mada čelnici Partizana to i dalje neće da potvrde, na početak priprema stižu i dvojica fudbalera iz Gane, Esme Mends (23, 180 cm) i Karim Alhasan (19), kojima su crno-beli poslali garantna pisma, obezbedili vize i maltene se dogovorili da po dolasku potpišu ugovore. Mends igra na pozicijama zadnjeg ili ofanzivnog veznog, i po preporukama njegovog trenera u klubu Harts of Oak, našeg stručnjaka Koste Papića, ima kvalitet za prvu postavu Partizana. Mlađi Ganac, štoper Alhasan, verovatno će u početku biti deo Teleoptika.
Četvrto pojačanje crno-belih mogao bi da bude Gligor Gligorov (22, 174 cm). Partizan je na dobrom putu da uspešno završi pregovore sa makedonskim Sileksom oko kupovine "polivalentnog fudbalera", kako ga nazivaju u njegovoj zemlji, pošto može da pokriva i pozicije desnog veznog, a jednako se dobro, kažu, snalazi i na levoj strani. Konkurent Partizanu je splitski Hajduk, a prepreka je i cena od 700.000 evra, koliko traži Sileks.
- Tačno je da me traže Partizan i Hajduk, ali još ne znam gde ću igrati sledeće sezone - izjava je Gligora Gligorova.
Dolazak makedonskog fudbalera bi verovatno bio ujedno i "zeleno svetlo" Ivanu Stevanoviću za odlazak u inostranstvo.

RASTANCI
KAKO Partizan želi da smanji broj igrača pod ugovorom, a u Humsku stižu četvorica-petorica novajlija, jasno je da će se stvoriti red za odlaske. Žuka je "povukao nogu", zna se da će preko granice i Ivan Obradović, a dozvolu da promeni klub dobio je Milovan Sikimić, za kojeg postoji interesovanje iz Francuske.
Pored njih, u slučaju da dođe novi desni bek, mogao bi da ode Ivan Stevanović, dok je Srđa Knežević najbliži odlasku u pojačanoj konkurenciji štopera. Dolaskom Klea stvara se i gužva među napadačima, pa se procenjuje da bi Miloš Bogunović, za kojeg se interesuje nekoliko klubova iz zapadne Evrope, mogao da se rastane sa crno-belima.