KAPITEN Srbije Ratko Nikolić ne planira da završi reprezentativnu karijeru! Bio je poprilično uzdržan uoči planova posle SP u Hrvatskoj, ali više dileme ne postoje.
- Prezadovoljan sam reprezentacijom. Dugo sam bio u timu bivših država, ali ovakve stvari nisam doživeo. Od Zadra do Zagreba, u autobusu je bila takva atmosfera kao da smo se tada okupili, a ne da smo zajedno jedan mesec. Želim da odigram još jedno veliko takmičenje, jer bih voleo da sa Srbijom osvojim medalju. Ovi igrači, sa Cvetkovićem na čelu, mogu da donesu radost otadžbini - smatra Nikolić.
Reprezentativci su listom uz selektora.
- Neće da ode. Nećemo da mu dozvolimo. Pravi je vođa i pravo rešenje. Verujem da neće da nas izda.
Srbija je, bez obzira ne neke propuštene šanse, osvetlala obraz.
- Možemo da budemo zadovoljni. Ušli smo u drugi krug, imali i priliku za nešto više. Posle dve godine izostanka s velikih takmičenja, ovo je veliki pomak. Priča se o nama, za mnoge trenere smo prijatno iznenađenje. Pokazali smo da možemo da se nosimo i s najboljim reprezentacijama. Ne zaostajemo previše, niko nas nije nadigrao osim Poljske, zbog umora.
Igrao je sa mnogim dobrim igračima, interesuje nas koga bi izdvojio iz ove generacije reprezentativaca.
- Ima tu dosta potencijala. Možda je „ludiša“, ali Dobrivoje Marković je budućnost na levom krilu. Pred njim je lepa karijera. Tu su još Šešum i Vujin, koji su igrački sazreli, a Vujin bi još malo morao da se oslobodi od nekakvog grča. Šut koji on ima mnogo će da znači našoj reprezentaciji - smatra Nikolić.
Jedini problem za sve vreme trajanja šampionata bila je odluka pivota Milutina Dragićevića da napusti reprezentaciju, posle meča 3. kola prve runde.
- Napustio nas je kad je bilo najteže. Na njega se računalo u drugoj fazi. Napravio je veliku grešku i prema sebi i nama, njegovim prijateljima iz reprezentacije. Ostavio nas je na cedilu pred meč s Norveškom, ali on je, u suštini, dobar momak.

NENADIĆ 13 PUTA
DOBRA vest za naše navijače. Posle devet meseci od operecije kolena, na teren se vratio Petar Nenadić. U prijateljskom meču sa Kečkemetom, Nenadić je postigao 13 golova za PIK Seged.

MATIĆ: SRBIJA JE IZNENAĐENjE
NEKADAŠNjI igrač Metaloplastike, Crvene zvezde i Partizana Vladan Matić trener je PIK Segeda i pomoćni trener reprezentacije Mađarske.
- Nisam bio u prilici da gledam mečeve Srbije, ali sam prijatno iznenađen. Uspeh je ulazak među osam najboljih selekcija na svetu, posebno što nas dve godine nije bilo na velikom takmičenju - komentariše Matić.
O polufinalnim duelima Matić kaže:
- Prednost dajem Hrvatskoj i Francuskoj. Te dve selekcije odskaču. Francuzi su fizički najmoćniji, mada ne znam kako će da anuliraju povrede Fernandeza i Dinara. To nije mala stvar.