NENAD ĐORĐEVIĆ (PARTIZAN)

FUDBALER GODINE
LAMINE DIJARA

NAJBOLJI je bio Lamine Dijara! Pokazao je klasu, postigao i „namestio“ mnogo golova, na najjačim utakmicama, i kada je bilo najpotrebnije uvek je bio na visini zadatka. Za duplu krunu koju smo osvojili u 2008. godini i za jesenju titulu najviše zasluge pripadaju najboljem među nama, Dijari.

PRVA ZVEZDA
DEJAN STANKOVIĆ

GODINE prolaze, ali zvezda Dejana Stankovića i dalje blista nesmanjenim sjajem. Naš internacionalac je ponovo bio jedan od ključnih „šrafova“ za uspehe Intera, pa ni dolazak Žozea Murinja na klupu, o čemu se dugo pričalo, nije Stankovića pomerio iz tima. Verujem i da će reprezentaciju Srbije da odvede od SP.

TIM GODINE
Brkić (Vojvodina) - Pejčinović (Rad), Pajović (Čukarički), Đurić (Vojvodina), Kizito (Vojvodina) - Milijaš (C. zvezda), Mutavdžić (Javor), Mitrović (Napredak), Tadić (Vojvodina), Koroman (C. zvezda) - Živanović (Hajduk).

REPREZENTACIJA
Stojković (Sporting) - Ivanović (Čelsi), Vidić (Mančester j.), Dragutinović (Sevilja), Obradović (Partizan) - Stanković (Inter), Kuzmanović (Fiorentina), Krasić (CSKA Moskva), Jovanović (Standard) - Pantelić (Herta), Lazović (PSV).

* * * * *

ALEKSANDAR POPOVIĆ (VOJVODINA)

FUDBALER GODINE
NENAD MILIJAŠ

ČITAVA godina protekla je u znaku njega, jer je pokazao pun potencijal i igrao vrhunski, na top-nivou! Crvenoj zvezdi, istina, nije baš išlo tokom 2008. godine, ali je Milijaš iskočio i bio mnogo zapaženiji od ostalih. Dobio je poziv i za reprezentaciju, što samo potvrđuje da je najbolji u Srbiji.

PRVA ZVEZDA
MILAN JOVANOVIĆ

PRONAŠAO je u Belgiji pravu sredinu, blesnuo u tamošnjem šampionatu i evropskom fudbalu, pa nije čudno što se veliki klubovi otimaju za njega. Pokazao je da njegova priča i putešestvije od Rusije do Liježa ima „hepiend“. Sa njim u timu ni našoj reprezentaciji nisu daleko Južna Afrika i Mondijal.

TIM GODINE
Isailović (Čukarički) - Stevanović (Partizan), Lazarević (OFK Beograd), Knežević (Partizan), Obradović (Partizan) - Žuka (Partizan), Milijaš (C. zvezda), Koroman (C. zvezda), Tošić (Partizan), Moreira (Partizan) - Dijara (Partizan).

REPREZENTACIJA
Stojković (Sporting) - Ivanović (Čelsi), Kačar (Herta), Vidić (Mančester j.), Luković (Udineze) - Krasić (CSKA Moskva), Stanković (Inter), Milijaš (C. zvezda), Jovanović (Standard) - Lazović (PSV), Pantelić (Herta).