Kapa dole Stevanu Jovetiću i Nemanji Vidiću! Jedna mlada zvezda u meteorskom uzletu i jedna na vrhuncu svetske slave odnele su pobedu u 37. tradicionalnoj anketi “Večernjih novosti” “Kapiteni biraju igrača godine”. Napadač Partizana Jovetić je bio najbolji fudbaler Superlige u 2007. godini, dok je štoper Mančester junajteda Vidić najbolji srpski igrač na svetu. Njih dvojica su tako smenili Dejana Milovanovića i Nikolu Žigića, koji su bili laureati za 2006. godinu.
Godina na izmaku bila je sa promenljivim rezultatima za Partizan, ali su kapiteni naših superligaša očigledno ostali očarani pogocima i asistencijama Stevana Jovetića ove jeseni. On je pobedio sa šest glasova i tako prekinuo dominaciju fudbalera Crvene zvezde u anketi, koji su od 2002. godine jedini osvajali pehar “Večernjih novosti”!
- Stevan ima tako malo godina, a igra na vrhunskom nivou, mada mu je ovo četvrta-peta sezona u Superligi. Strahovit je talenat, sigurno će igrati u nekom velikom evropskom klubu, pošto se već sada za njega otimaju - hvalili su mladog napadača crno-belih Ivan Milošević (Mladost), Nemanja Tubić (Čukarički), Stefan Babović (OFK Beograd), Marko Đorđević (Napredak), Nikola Bogić (Hajduk) i Antonio Rukavina (Partizan).
Zanimljivo, Stevan Jovetić ulazi u istoriju ankete kao prvi “stranac” koji je dobio priznanje.
Tik iza pobednika, sa četiri glasa, ostao je Gojko Kačar, mladi univerzalac Vojvodine, dok su se među kandidatima našli i Stefan Babović (OFK Beograd) i Marko Blažić (Čukarički), uz koje je bio po jedan kapiten.
Dok je Crnogorac najbolji fudbaler Superlige Srbije, prva zvezda srpskog fudbala je Nemanja Vidić! Štoper Mančester junajteda i komandant odbrane naše reprezentacije je takođe slavio sa šest glasova, a ovo mu je drugi put da pobedi u istoj kategoriji. Prošli put je 2005. godine izabran kao igrač Spartaka iz Moskve.
- Nemanja je komandant odbrane selekcije Srbije i nezamenljiv u zadnjoj liniji Mančestera. Igra u fantastičnoj formi, što dokazuje i činjenica da mu je Aleks Ferguson dao da nosi kapitensku traku na pojedinim utakmicama - digli su za Vidića ruke Nenad Vanić (Bežanija), Nemanja Tubić (Čukarički), Stefan Babović (OFK Beograd), Marko Đorđević (Napredak), Ivan Milošević (Mladost) i Nikola Bogić (Hajduk).
Iza njega ostali su Branislav Ivanović sa dva glasa, kao i Nikola Žigić, Milan Jovanović, Dejan Stanković i Predrag Đorđević sa po jednim.
Idealni tim godine Superlige prvi put ima četvoricu stranaca u sastavu i svi su iz Partizana! Ubedljivo su svoje mesto zauzeli Koroman, Jovetić, Pekarić, Radiša Ilić, Moreira, dok je Gojko Kačar dobijao glasove i kao štoper, špic i vezista.
Sastav reprezentacije doneo je malo iznenađenje, pošto su kapiteni smestili u sastav Sašu Ilića, sugerišući novom selektoru Miroslavu Đukiću šta bi trebalo da uradi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

TIM GODINE
U IDEALNOM timu Meridijan superlige prema izboru kapitena našli su se: Radiša Ilić (OFK Beograd) 7 glasova - Antonio Rukavina (Partizan) 6, Nino Pekarić (Vojvodina) 9, Boban Dmitrović (Borac) 6, Dušan Anđelković (Crvena zvezda) 5 - Žuka (Partizan) 5, Gojko Kačar (Vojvodina) 11, Ognjen Koroman (Crvena zvezda) 10, Almani Moreira (Partizan) 9 - Stevan Jovetić (Partizan) 10, Lamin Dijara (Partizan) 3.

REPREZENTACIJA
REPREZENTACIJA Srbije bi prema mišljenju kapitena trebalo da izgleda ovako: Vladimir Stojković (Sporting) 9 glasova - Antonio Rukavina (Partizan) 5, Nemanja Vidić (Mančester j.) 12, Branislav Ivanović (Lokomotiva) 10, Ivica Dragutinović 12 - Nenad Kovačević (Lans) 5, Zdravko Kuzmanović (Fiorentina) 6, Dejan Stanković (Inter) 10, Saša Ilić (Salcburg) 5, Miloš Krasić (CSKA) 9 - Nikola Žigić (Valensija) 11.