MELBURN - OD STALNOG DOPISNIKA
NIKO brže od Ane Ivanović u subotu nije napustio pokriveni teren u velikoj Rod Lejver Areni u Melburnu posle meča protiv 22. nosioca, Ruskinje Vere Zvonareve. Sa tribina je bilo golim okom vidljivo njeno veliko razočarenje zbog
katastrofalne igre i poraza u susretu koji je trajao samo 51 minut, koliko je Zvonarevoj bilo potrebno za 6:1, 6:2 i prolaz u četvrtfinale.
U danu u kojem je kiša potpuno poremetila svaki raspored i gde su se igrali samo mečevi u dvoranama sa pokretnim krovovima koji su bili zatvoreni (Rod Lejver i Vodafon Arena) Ana je potpuno iznenada došla u situaciju da svoj susret sa Zvonarevom uopšte igra. Taj meč je bio predviđen za otvoreni Margaret Kourt stadion i to kao treći po rasporedu. Kada je kiša poremetila sve i potpuno zbunila domaćine koji su više vodili računa kako da promovišu dva večernja susreta u Rod Lejver Areni u kojima nastupaju domaći teniseri Molik i Hjuit nego da sve organizuju kako treba, došlo je do novog rasporeda u popodnevnim satima.
Kako su tri meča u Rod Lejver Areni potrajala kratko, odjedanput je susret između Ane Ivanović i Vere Zvonareve osvanuo na glavnom terenu.
- Saznala sam da ću uopšte igrati svoj meč na nekih sat i po pre nego je on počeo - rekla nam je Ana još uvek vidno utučena posle susreta - Ali ne mislim da je to razlog neuspeha, jednostavno ništa nije išlo kako treba, a i Zvonareva je igrala odlično. Ja sam pokušala par puta da se vratim u meč, ali nisam uspela. Znam da su mnogi razočarani ovim rezultatom, i ako je svima za utehu, ja sam razočarana više nego iko drugi.
Novak Đoković u nedelju igra svoj meč protiv Federera u Rod Lejver Areni u 9.30 po našem vremenu, ukoliko domaćini opet nešto ne promene i pretumbaju.
Na istom mestu, kao treći susret dana, u nedelju su igrale Jelena Janković i Serena Vilijams. Nenad Zimonjić bi prema ovom rasporedu trebalo da odigra dva meča, jedan sa Santorom (koji je u subotu izgubio svoj singl protiv Davidenka) u takmičenju muških parova, drugi sa Jelenom u takmičenju mešovitih parova. Oba meča su planirana za otvorene terene ali je za nedelju opet najavljena kiša što može dovesti do novih odlaganja.

LEJTON HJUIT ISPAO
REZULTATI 3. kola - teniseri: Nalbandijan - Grožan 5:7, 4:6, 7:6, 6:4, 6:1, Nadal - Vavrinka 6:2, 6:2, 6:2, Davidenko - Santoro 7:6, 6:2, 6:2, Blejk - Džinepri 7:6, 7:6, 6:2, Muraj - Čela 6:3, 6:2, 6:4, Hjuit - Gonzales 2:6, 2:6, 7:5, 4:6.

ŠARAPOVA LAKO
TENISERKE: Šarapova - Garbin 6:3, 6:1, Hingis - Nakamura 6:2, 6:1, Klajsters - Bodarenko 6:3, 6:3, Zvonareva - Ivanović 6:1, 6:2, Šnider - Molik 3:6, 6:2, 6:0.