SPECIJALNI komesar za istragu koga je izabrao FSSCG, naredne sedmice pokrenuće istragu protiv prvog čoveka FSCG i potpredsednika FSSCG Dejana Savićevića, zbog optužbi koje je izneo u gotovo svim medijima, "da su u nacionalnom šampionatu više od pola utakmica nameštene".
- Komesar će obaviti detaljnu istragu povodom ovog slučaj - rekao je u petak Aleksandar Bošković, portparol FSSCG.- Savićević će biti ispitan i moraće da ponudi validne dokaze kako bi potvrdio svoje izjave o eventualnom nameštanju utakmica.


PREDSEDNIK ZVEZDE DRAGAN STOJKOVIĆ NE DELI MIŠLJENJE NEKADAŠNJEG SAIGRAČA

SAVIĆEVIĆ BEZ DOKAZA

REGULARNOST takmičenja je bolna rana našeg fudbala sa kojom se kao prvi čovek nacionalnog saveza borio i Dragan Stojković, sada predsednik Crvene zvezde. Piksi ne krije da su ga izjave Dejana Savićevića iznenadile.
- Dejan je, svakako, uzburkao javnost, ali prihvatam samo činjenice i zato smatram da sumnje nisu nikakvi dokazi. Svi izveštaji organa su pozitivni i za mene je to jedino merodavno. Ostalo su samo pretpostavke - ističe Stojković.
Priča je uvek bilo, a od dokaza - ništa.
- Savićević treba da odgovori našta sumnja i da to saopšti odgovornim ljudima.
Kada je u pitanju Crvena zvezda, njen prvi čovek ne ostavlja ni najmanju sumnju.
- Nas te igre ne zanimaju, niti smo u njima učestvovali. Zvezda je u potpunosti "čista" - rekao je na kraju Stojković.
M. M.

POTPREDSEDNIK PARTIZANA RATOMIR BABIĆ O SAVIĆEVIĆU
POLITIČKA BORBA

IZJAVE Dejana Savićevića imaju političku pozadinu. Tako smatra potpredsednik Partizana Ratomir Babić.
- Mislim da se radi o tome da Savićević gubi autoritet kao ličnost u Crnoj Gori i da na ovaj način želi da se dodvori nekim političkim strukturama. Čudno je da se u kratko vreme iz Podgorice lansiraju dva puta priče o brojnim neregularnostima, problemima, da se omalovaža prvenstvo. Možda je bilo problema u ligi, dogovaranja, ali sigurno nije u tolikoj meri. Savićević je bio vrhunski igrač, legendaran, ali je posle pokazao da nema afiniteta za druge poslove - kaže potpredsednik Partizana Ratomir Babić.
V. T.

NEMA DOKAZA PROTIV PREDSEDNIKA ZETE
BOŽOVIĆ OSLOBOĐEN
POSTUPAK protiv predsednika Zete Radojice Božovića, koji je pokrenut posle njegovih izjava da je "izdejstvovao da lučanska Mladost svojevremno pusti Budućnost", zatvoren je.
- Komesar za istragu utvrdio je da ne postoje validni dokazi pa nije pokrenuta disciplinska odgovornost - rekao je portparol FSSCG Aleksandar Bošković.
I. Ž.