Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo ocenio je da reprezentacija Engleske ima razloga za optimizam, uprkos tome što nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva.

- Engleska ima razloga da žali pošto je bila veoma blizu, ali ima razloga da bude optimistična. Tim je mnogo bolji u odnosu na neka ranija takmičenja. Igrači su mladi i većina njih će igrati i na sledećem Svetskom prvenstvu i sa više iskustva na klupskom nivou - rekao je Murinjo, preneo je Skaj.

Reprezentacija Engleske nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva pošto je u sredu izgubila od Hrvatske 2:1 posle produžetaka.

- Da sam ja u Savezu zadržao bih selektora Gareta Sautgejta i Stiva Holanda i pružio bih im priliku da vode tim i na narednom Evropskom i Svetskom prvenstvu. Igrači, tim i svi koji su bili na Svetskom prvenstvu imaju razloga da se ponosno vrate kući posle svega što su pružili i učinili svoju zemlju ponosnom - naveo je Murinjo.

On je pohvalio selekciju Hrvatske koja se prvi put plasirala u finale Svetskog prvenstva.

- To je odlično dostignuće za zemlju sa malom ligom i gde većina igrača ne igra u Hrvatskoj već u inostranstvu. Kada radite u inostranstvu svoju zemlju osećate na drugačiji način - rekao je on.

Hrvatska će u nedelju u finalu od 17 časova igrati protiv Francuske, dok će Engleska i Belgija igrati za treće mesto dan ranije od 16 časova.