OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA “NOVOSTI”: MOSKVA

SVETSKO prvenstvo u Rusiji, najvećoj zemlji na svetu, pokazalo je sav navijački kolorit, ali i sve razlike među ljudima, ali i 11 gradova domaćina Mundijala. I, posle tačno dve nedelje od starta ovog takmičenja više je nego jasno da je Moskvai kada je fudbal u pitanju zaista centar sveta.

Svaka čast Kalinjingradu, Samari, Rostovu na Donu, Sočiju, Sankt Peterburgu i ostalim gradovima domaćinima velikog događaja, ali Moskva je posebna priča.

I danas, na dan meča Srbija - Brazil, sve je na Crvenom trgu vrvelo od navijača sa svih strana sveta. Naravno, glavnu reč su imali Srbi i Brazilci, a ono što je bilo primetno je korektno ponašanje svih navijača koji se nalaze u strogom centru grada.

Pročitajte još: SALE UZ FUDBALERE: Mir u glavi, vatra u srcu, vera u sebe!

Zanimljivo je da je sa svih strana Crveni trg pod ogromnim merama obezbeđenja, na ulazima su detektori metala, dresirani psi za otkrivanje eksploziva, a specijalne jedinice policije kontrolišu svaku toebu, svaki ranac. Na Crveni trg ne sme da se unese alkohol, ali ni voda!

Još od ranog prepodneva organizovane grupe srpskih navijača iz Novog Sada, Beograda, Bijeljine, pa čak i nekoliko njih sa trobojkom na kojoj stoji natpis Prištine, stigli su u centar Moskve na mali navijački duel sa Brazilcima...

Pročitajte još: SRPSKI NAVIJAČI U MOSKVI: "Dajte Brazil da se igramo"