Dok se fudbaleri Srbije polako pripremaju za početak Svetskog prvenstva iz Beograda stižu poruke podrške i saveti. Poruku za pulene Mladena Krstajića je imao i Boško Janković, iskusni srpski igrač i čovek koji je 31 put nosio dres reprezentacije u seniorskoj konkurenciji.

- Nalazimo se u teškoj grupi. Švajcarska je pokazala da je veoma ozbiljan rival, Kostarika je neugodna, a o Brazilu ne treba trošiti reči. Trebalo bi da budemo srećni i ponosni što smo deo Mundijala i to je veliki plus. Ne treba dodatno opterećivati momke i stvarati im pritisak – kaže Janković.

Ne gleda pripremne mečeve sa Čileom i Bolivijom kao reper za ono što predstoji u Rusiji.

PROČITAJTE JOŠ: BOŠKO RAZMIŠLjA O NOVOM POSLU: Janković bi u menadžere

- Prijateljski mečevi služe za uigravanje. Ne mogu da posmatram pobedu protiv Bolivije kao neki veliki rezultat. Jeste dobro za samopouzdanje, ali ne treba sada da „polete“ i da misle da je Kostarika već pobeđena. Svetsko prvenstvo je nešto drugo i momci moraju da daju preko svojih mogućnosti da bi uradili nešto više.

Nije želeo da govori o individualcima.

- Ne bih da izdvajam pojedince. Kao tim treba da pokažemo da smo pravi. I ranije smo imali strašne pojedince, uvek bi neko zablistao, pa nikada ništa nismo napravili. Sada to mora da se okrene. Ne treba pričati o igračima koji vrede neke milione. Ekipa mora da bude u prvom planu, pa će se i pojedinci iskazati. To je moj moto i tako ja na sve to gledam.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA U SVETLOGORSKU IMALA PRVI TRENING PO DOLASKU U RUSIJU: Fale Ljajić i Mitrović (FOTO, VIDEO)

„Orlovi“ u prvi plan stavljaju susret sa Kostarikom na startu takmičenja i dobru atmosferu.

- Svaka prva utakmica je najbitnija i to je duel na koji treba obratiti pažnju. Oni su kvalitetan tim i ne treba ih potcenjivati. Ključ uspeha su pobede i dobri rezultati. Atmosfera može da bude kakva god hoćeš, ali ako nema rezultata to ništa ne znači – zaključuje Janković.

SERGEJ ĆE NAPRAVITI VELIKU KARIJERU
Kao neko ko je veliki deo karijere proveo u Italiji Boško može da oceni situaciju oko Sergeja Milinković-Savića i eventualnog transfera.
- Dečko je pokazao veliki kvalitet, ali i on i javnost sada treba malo da izađu iz sve te priče. Ne treba da razmišlja o svemu tome u ovom momentu. Pustite ga da igra fudbal onako kako zna. Na kraju krajeva je nebitno gde će otići, napraviće veliku karijeru sigurno jer je odličan fudbaler.