"ОРЛОВИ" блистају на 31. ЕП у Словенији, Холандији, Белгији и Француској. Одбојкаши су синоћ у Антверпену одували Белгију 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) и коло пре краја освојили прво место у групи Б.

- До сада је Белгија играла веома добру одбојку - истиче селектор Слободан Ковач. - Задовољан сам односом играча према утакмици, било је важно да будемо победници групе. Али, увек постоје игрице. Добро смо сервирали, блокирали, играли дисциплиновано у одбрани, тако морамо да играмо стално, од првог до последњег поена. Квалитет наших играча је такав да можемо да изнесемо притисак противника и да наметнемо свој.

Србија и Белгија се могу опетсастати већ у четвртфиналу. Зато је било важно домаћину одмах показати своју снагу.

- Од самог почетка смо играли веома концентрисано, оно што смо се договорили урадили смо на терену. Они нису ниједног тренутка имали прилику да се разиграју, да дођу до своје брзе игре, која свакој екипи ствара проблеме. Ми смо испоштовали све што се тиче тактике, тако да ниједног момента није долазила у питање наша победа - наглашава Марко Ивовић.

Искусни примач подвлачи да је идеја била да се Белгијанци одмах нападну сервисом.

- Циљ је био да се удаље од мреже, да се на тај начин успори њихов напад. Код нас је било и позитивног страха, што је донело резултат - подвлачи Ивовић.

Либеро Невен Мајсторовић сматра да су поновили партију као на старту шампионата против Немачке:

- Одиграли смо сјајно на сервису, врло добро на пријему, одакле у суштини све и почиње. Мислим да смо урадили добар посао и показали да смо заслужено први у групи и да спремно очекујемо осмину финала.