КАКО то обично традиција налаже, одбојкашице Србије су поход на ново европско злато завршиле изласком на чувени "балкон" Скупштине града. Неколико хиљада окупљених љубитеља одбојке, које ни лоше време није спречило да дођу, повицима "шампиони, шампиони" поздравили су златне девојке.

Увертира за излазак на омиљену терасу, било је појављивање пред навијачима на београдском аеродрому "Никола Тесла". Већ ту су девојке осетиле слављенички амбијент, који у нашој земљи траје још од последњег поена великог финала са Турском.
Емоције су на дочеку исијавале из играчице, али и из чланова стручног штаба, па је свима било тешко да се обуздају и изговоре праве речи у том тренутку.
- Овај балкон је сан свакој девојци овде пред вама. Због тога оне играју - обратио се публици селектор Зоран Терзић. - То је и сан свакој девојчици која почиње да игра одбојку, не због балкона, него због вас и ваше љубави према нама. Ми је осећамо. Свака девојчица која крене да тренира одбојку због српских одбојкашица, значи да је учињена велика ствар за овај спорт.
Капитен Маја Огњеновић је као и увек веома емотивно доживела освајање злата, долазак у Београд, излазак на балкон.
- Морам да вам признам да је пет пута теже причати овде пред вама, него играти ону финалну утакмицу са Турском. Хвала за сву љубав и подршку. Видимо се на овом месту следеће године са истим поводом - поручила је Огњеновићева.

ВАША ПОДРШКА ЈЕ МОТИВ ВИШЕ
ТИЈАНА Бошковић је као и обично поздрављена повицима "МВП, МВП".

- Веома ми је драго што трећу годину заредом имамо прилику да будемо овде с вама. Осетили смо вашу подршку и то нам је био додатни мотив да будемо још јаче. Хвала вам много - нагласила је Бошковићева.