ТИЈАНА Бошковић наставља да доноси радост целој Србија, Републици Српској, а посебно својој Билећи, где је направила прве одбојкашке кораке и где јој живе породица и пријатељи.


Тијана је у Турској имала подршку својих наближих у финалном мечу, а на трибинама у Анкари бодрили су је отац Љупко, мајка Нада, сестра Дајана, заједно са пријатељима и родбином. Љупко Бошковић каже да су и овог пута емоције после освојеног европског злата учиниле своје, а да је финални меч био невероватан.


- Било нас је из Билеће, шесторо, седморо. Не знам како је изгледало у директном преносу, али такву једну спортску атосферу у препуној дворани никада нисам доживео. Видели сте после победе код Тијане емоције, а после њених суза и свима нама потекле су сузе радоснице. Заиста невероватан осећај - рекао је Љупко Бошковић, који после финала у касним вечерњим часовима имао лет за Подгорицу одакле је кренуо у Билећу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТИЈАНА БОШКОВИЋ СРПСКА ХЕРОИНА: Тражила слику са Стефаном, а онда постале цимерке


Тијана се после свечане церемоније доделе признања придружила породици и пријатељима у Анкари, а потом наставила славље са саиграчицама из репрезентације...


- Тијана је и даље чврсто на земљи, али и поносна, као и сви ми, на још један успех репрезентације Србије.


А Билећани с поносом причају да живе у граду Тијане Бошковић. У Одбојкашком клубу Херцеговац млади људи имају само једног идола.


- Тијана представља узор младим људима, не само у Билећи већ у целом свету. Она је идол нашим одбојкашима и одбојкашицама, а зиаста смо поносни што смо у клубу одакле је наша Тијана кренула у светске одбојкашке висине - рекла је Горица Ђорђевић, тренер у ОК Херцеговац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТИЈАНА БОШКОВИЋ МВП: Било је чудесно, поносна сам!


Тијана Вујовић из Билеће, дугогодшња пријатељица сјајне одбојкашице, каже да се њена имењакиња није променила, без обзира на славу.


- Пресрећна сам због свих Тијаниних резултата и веома поносна на њу. Не само као на играча, него и као човека и пријатеља. Поред свих њених успеха, остала је иста, брижна особа, препознатљивог осмеха. Сви знамо колике су њене обавезе, али увек има времена за све нас. Хвала јој што уноси радост у наша срца - истакла је Вујовићева.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВРОПСКА ТИТУЛА ЈЕ ОДБРАЊЕНА: Одбојкашице Србије после драме срушиле Турску


Међутим, није Тијана само понос Билећана који прате спортска дешавања, и својих пријатеља. Данијела Столица лично не познаје сјајну одбојкашицу, није ни неки обожаватељ спорта, али сваки успех њене суграђанке доживљава и као свој успех.


- Осећам се као да сам и сама на врху Европе. Не само ја, већ и сви ми који живимо у овом граду. Она је предивна, а када развије заставу "Билећа" сви смо ван себе. Мислим да нема човека који није поносан на нашу Тијану - нагласила је Столица.

Тијана Бошковић после освајања злата неће имати много времена за одмор, а у своју Билећу требалао би да дође 12. септембра, где ће боравити неколико дана.


ЈАНА ПОНОВО ТРЕНИРА

Колико Тијана утиче на омладину у свом граду најбоље сведочи и седмогодишња девојчица Јана Милићевић. Иако је до недавно тренирала одбојку, у последње време није била редовна, а пошто је своју миљеницу видела на победничком постољу после финала у Анкари, родитељима је рекла да јој спреме опрему јер сутра жели поново на тренинг и да буде као Тијана.