СТРАХ не постоји у речнику "делфина". Сви горе од жеље да се докажу, тако да голман ватерполо репрезентације Србије Димитрије Ристичевић једва чека да почне Светско првенство од 15. до 27. јула у јужнокорејском Гвангџуу.


- Немам респект, страх не постоји. Имам само велику жељу да се докажем, о овоме сам сањао од првог скока у базен, када сам одлучио да тренирам ватерполо. Најважније је да добра енергије оде у правом смеру, у том случају можемо да се надамо добром резултату - наглашава Ристичевић.


ПОРАЗ ОД ЈАПАНА ПРВОГ радног дана у Кашивазакију ватерполисти су имали напоран тренинг, а потом су одиграли и пријатељски меч са Ја паном, који су изгубили са 16:13. На младим "делфинима" се осетио умор од пута, а нису се адаптирали ни на временску разлику.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВРАТИЋЕМО СЕ СА МЕДАЉОМ: Ћук верује да "Делфини" могу да направе добар резултат у Јапану

То што ће у Јужној Кореји да играју без седморице најискунијих нимало не забрињава Ристичевића. Свестан је тога да су многи, као и он, дуго чекали своју шансу:


- Ми представљамо Србију и на нама је да пружимо свој максимум. Васпитавани смо да у сваки меч улазимо са намером да победимо, тако да ћемо увек да дамо све од себе. Ово је СП и нема лаких утакмица. Видећемо какав ће бити критеријум суђења, како ћемо се првићи на нова правила.


Наши су у веома јакој групи са Црном Гором, Грчком и Јужном Корејом. Победник иде директно у четвртфинале, а други и трећи разигравају у осмини финала.


- Жреб није био нимало лак. Очекују нас две изузетно тешке утакмице у групи. Оне ће нам помоћи да видимо где смо, како бисмо исправили слабости до нокаут фазе, у којој нема поправног.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЈАЈАН ДОЧЕК ЈАПАНАЦА: Напред, Србијо!


Димитрије се ове године вратио у земљу, из италијанске Катаније дошао је у Нови Београд 11. април.


- Искрено, у Катанији сам видео да се слабије ради. Како је Нови Београд преузео Влада Вујасиновић, одлучио сам да се вратим како бих у раду са њим напредовао. Клуб је веома амбициозан, добро организован - каже Ристичевић.


Димитрије подвлачи да је на његову одлуку о повратку утицао и улазак у олимпијску годину.


- Морам да водим рачуна и о томе. Искрено, нигде се не ради као код нас, а ја желим да напредујем и да конкуришем за најјачи тим - истиче Ристичевић.