РУКОМЕТАШИ Србије обезбедили су пласман на Еп 2020. У “Спенс-у”, у одлучујућој утакмици за одлазак догодине у Аустрију, Шведску и Норвешку, изабраници селектора Ненада Перуничића надиграли су Швајцарску 32:31 (19:17) и овацијама испраћени са паркета. Наши рукометаши радовали су се као најбоља трећепласирана екипа, пласману који су обезбедили у последњим секундама меча, а еуфорију нисуи крили ни Швајцарци, који су заузели друго место у нашој групи и прославили пласман.


У дуелу пуном преокрета који је обележио драматичан финиш, тријумф нашем тиму донео је Немања Зеленовић, поготком 21 секунде пре краја за 32:31. У преосталом времену Швајцарци су покушали, имали два “деветерца”, а у последњем секунду погодили пречку која нас је спасла, па су наши рукометаши похрлили један другом у загрљај.


Јурили су “Орлови” по терену цео меч, приказали сјајну партију у којој су читаво прво полувреме Швајцарци диктирали темпо и имали по гол предности, да би у самом финишу сјајним погоцима Кукића и Радивојевића дотадашњи егал прешао на страну Србије која је повела два поготка предности.


У наставку су Радивојевић и Црноглавац додали гас, па је наш тим са сјајним Милосављевим међу стативама успео да се одлепи и да 10 минута пре краја стекне предност од пет голова разлике. Наши су јурили шести гол, који одмах ставља печат на европску визу, и , чини се, сагоерли. Јер, у тренутку је застао ритам, неуспели покушаји а до тада неприметни Милеман и Швајлен су постигли по гол, затим и Шмид и Лир па су ривали пет минута пре краја стигли до изједначења 30:30. Најбољи гостујућои играч Шмид је донео предност свом тиму али синоћ одлични Црноглавац изједначио, да би у последњем нападу Зеленовић погодио за Европу.


-То је њихова победа, то су желели и показали су се као екипа са снажним тимским духом, братским односом и мало је рећи да сам поносан на њих- први су утисци Ненада Перуничића после тријумфа над Швајцарцима.- Велико поштовање и за нашег голмана Милосављева који је на велику сопствену одгвоорност показао колико му је стало да брани боје Србије иако је светска класа и потврдио да је наш тим породица. Направили смо екипу са огромном жељом.


Наш голман, Дејан Милосављев нагласио је да му је победа и пласман још дражи јер је наш тим јесенас био отписан а сада је остварио циљ.


-Ово су најбољи момци, што се видело у тешком, одлучујућем мечу. Сигли смо до “плус пет” али превелика жеља донела је и неке техничке грешке али смо ипак стигли до попбеде уз помоћ сјајне публике- рекао је Милосављев.НОВИ САД. Велика дворана “Спенс-а”. Гледалаца: 5.000. Судије: Зигмарс Сондорс и Ренас Лицис (Литванија). Седмерци Србија 2(2), Швајцарска 4(2), Искључења, Србија : 6 минута, Швајцарска осам минута.


СРБИЈА: Милосављев ( 8 одбрана), Иванишевић ( 4 одбране), Пушица, Вујић 3, Црноглавац 5, Пешић 1, Радивојевић 6, Немања Илић 2, Мошић, Вања Илић 2, Николић 1,Кукић 5, Зеленовић 2, Сретеновић 1, Марсенић 1, Станковић.


ШВАЈЦАРСКА: Портнер ( 7 одбрана) Бринглоф ( 2 одбране), Шмид 6, Мајстер 1, Рубин 2, Тиновски 5, Швајлен 1, Лир 2, Сидоровиц 1, Фон Дешванден, Рајми 2, Кител 3, Марос 2, Томинец, Милеман 1 , Новак.