Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је данас да је Хрватска фаворит и у другој утакмици у квалификацијама за Европско првенство 2020. године и да је и нерешен резултат велика ствар за његову екипу.


- Нисмо се бусали у прса ни тамо, ни овде. Не бирам место да кажем нешто другачије. Хрватска је била велики фаворит у Београду и овде је. То је реалност. Оно што су момци изнели на психолошком плану је било изнад њихових граница, утакмица је 55 минута била у егалу. Морамо да останемо концентрисани. Момци су победили себе, нису имали осцилације. Увек желим победу, али с обзиром на противника, нерешено против Хрватске је велика ствар - рекао је Перуничић, пренео је Рукометни савез.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВАКИ БОД ЗЛАТА ВРЕДАН: Вања Илић сматра да су "орлови" одиграли одлично против рукометаша Хрватске


Рукометаши Србије играју у недељу од 20.30 у Задру против Хрватске, утакмицу четвртог кола квалификација за Европско првенство 2020. године. У четвртак увече у Београду било је нерешено, 25:25.


- Држаћемо се нашег пута, желимо да покажемо зубе свима, спортски, витешки. Очекујемо велики притисак. Све оно што се боцка и потпаљује, нас то на терену не интересује. Када изађемо, наш фокус ће бити само на терену - додао је српски селектор.


У односу на утакмицу у Београдској арени, у саставу нема Богдана Радивојевића и Стефана Вујића.


- Богдан је и пре доласка био само у оптицају за први меч. Обавио је велики посао с обзиром на тежину повреде скочног зглоба. Био је осам дана без тренинга, не бих да га доводим у било какав ризик. Што се тиче Стефана, мислим да на психолошком плану није баш за овакве утамице. Хтео сам да га поштедим било каквих тензија, да мора нешто. Зато сам одлучио да не путује - рекао је Перуничић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗЕЛЕНОВИЋ ПОСЛЕ ХРВАТСКЕ: Тражим време и стрпљење...


Рукометаш Србије Миљан Пушица рекао је да очекује да екипа понови добру игру у одбрани.


- Биће велика разлика у односу на први меч. Хрвати ће играти пред пуном Ареном. Немамо чега да се плашимо. Морамо да остваримо континуитет игара, да одиграмо као у Београду. То значи да поновимо добру одбрану. Успели смо да спречимо њихове нападаче да постигну много голова. Уз известан напредак у нападу, могли бисмо да парирамо током целе утамице - рекао је он.


- Биће велики притисак, о томе је сувишно причати. То је спорт, морамо да се прилагодимо и извучемо максимум. Биће изузетно тешко, али и коректно међу играчима на терену, што је најбитније - додао је рукометаш немачког Миндена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кукић: Важан бод, у Задру да покажемо чувени српски инат


Лево крило Вања Илић рекао је да је организација утакмице у Задру на високом нивоу. Он је истакао да су играчи током каријере навикли да се носе са притиском, да ће утакмица бити специфична, али да се нико не плаши, јер ће пуна хала бити додатни мотив.


- Сасвим нормална ситуција као пред сваку утакмицу. Све је без икаквих проблема. Надам се да ће тако остати до краја. Било је много добрих ствари у Београду, остало је да се ситнице поправе да бисмо одиграли још једну утакмицу на високом нивоу. Потрудићемо се да одиграмо још један меч у егалу са таквим противником, што неће бити ни мало лако. Овога пута ће бити више нервозе на њиховој страни и у томе видим нашу шансу - навео је Илић.