ОСУМЊИЧЕНИ за напад на ватерполисте Црвене звезде 9. фебруара, Јуре Г. из Солина и Мирко Ц. из Сплита, пуштени су данас из сплитског истражног затвора да се у наставку поступка бране са слободе.


Двојици 25-годишњака одређене су мере опреза и обавеза јављања два пута недељно надлежној полицијској станици, јавила је "Слободна Далмација". Жупанијско државно тужилаштво Сплит отворило је два дана после напада истрагу против четворице младића, због основане сумње да су починили разбојништво и покушали да тројици ватерполиста - Александру Краљу, Милошу Максимовићу и Душану Васићу нанесу тешке телесне озледе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРИВЕДЕНА ТРОЈИЦА НАПАДАЧА: За једним хулиганом се још увек трага, пронађен и дрес који су отели Звездином ватерполисти

"Слободна Далмација" незванично сазнаје да је, у неформалном контакту са судом, директор БВК Црвена звезда Игор Милојевић рекао да нападнути играчи због згуснутог распореда никако не могу да дођу у Сплит на саслушање, да опраштају нападачима, да немају интереса да их гоне, као и да су спортисти и не желе да се баве тим случајем.