Одбојкашка репрезентација Србије ће на почетку овогодишњег издања Лиге нација играти у Новом Саду против селекција Француске, Русије и Јапана, саопштио је данас Одбојкашки савез Србије.

Србија ће бити домаћин 4. групе првог викенда Лиге нација од 31. маја до 2. јуна у дворани СПЦ "Војводина" у Новом Саду.

Национални тим ће у првом колу играти против Јапана, у другом против Француске, док ће у последњем колу Србија снаге одмерити против Русије.

У оквиру другог викенда (7 - 9. јун), Србија ће гостовати у Канади (8. група), а ривали ће јој, поред домаћина, бити Немачка и Аустралија.

Трећи викенд ће се одиграти од 14. до 16. јуна, а Србија ће играти у 9. групи, у Португалији, са домаћином, Бразилом и Кином.

У оквиру четвртог викенда (14. група), од 21. до 23. јуна, Србија ће играти у Италији, а ривали ће јој бити и Аргентина и Пољска.

Последњи, пети викенд је на програму од 28. до 30. јуна, а Србија ће играти у 19. групи у Бугарској, са домаћином, Ираном и САД.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу.

Поред САД, пласман на Финални турнир ће изборити пет најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.