Немачки возач Мик Шумахер рекао је да је почаствован што га пореде са оцем Михаелом који је рекордер по броју шампионских титула у Формули 1 и да не осећа никакав притисак због тога.

Мик Шумахер, син седмоструког шампиона Формуле 1 Михаела, пошао је очевим стопама тако што је прешао у Фераријеву возачку академију и припрема се за прву сезону у шампионату Формуле 2.

Он је прошле године освојио титулу у европској Формули 3.

"Никада ми није проблем када ме пореде са оцем. То је прилично једноставно, поређење са најбољим возачем у историји Формуле 1 је циљ који желите да остварите. Почаствован сам што ме пореде с њим, пошто могу да учим и да покушавам да напредујем", рекао је 19-годишњи Шумахер, пренели су британски медији.

Прва тројица из прошлогодишњег Ф2 шампионата, Џорџ Расел, Ландо Норис и Александар Албон ове сезоне се такмиче у Формули 1.

Шампионат Формуле 2 почиње трком у Бахреину 31. марта.

Пошто вози за Фераријеву академију, очекује се да ће Шумахер ове године тестирати болид Формуле 1, највероватније за екипу Алфа Ромео.

"Могу много да научим од Ферарија, пошто они имају много искуства. Моји први утисци у Ферарију су били пријатни, примили су ме у породицу која је одувек била део моје породице. Мислим да је та комбинација врло позитивна", навео је Шумахер.