ДОШАО је тихо, скоро неприметно у Италију. И успео је да о њему прича цела одбојкашка јавност на Апенинском полуострву. Душан Петковић, коректор Соре, најбољи је поентер лигашког дела једног од најјачих првенстава на свету. Некадашњи капитен Црвене звезде једини је прескочио магичних 500 поена - 508. Педантни статистичари израчунали су да је освајао 5,4 поена по сету.

- Много ми значи што сам себи доказао да могу да играм добро и на високом нивоу у једној од најјачих лига на свету. Само, ја сам играч коме више значи успех екипе него лични. Много бих био задовољнији да смо постигли добар резултат. А били смо претпоследњи. То ми мало квари утисак. Било би другачије да смо успешно завршили сезону, а ја остварио ове бројке - истиче у разговору, за "Новости", Душан Петковић.

Српски бомбардер је после одласка из Звезде играо за француски Кан и Доху (Катар). Лане је прихватио понуду италијанске Соре и погодио - десетку.

Прочитајте још: НАЈТРОФЕЈНИЈИ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ ВОДИ ПАРТИЗАН! Ево шта су му рекли црвено-бели кад је одлазио у табор вечитог ривала

- Овде у континуитету играм много јаких утакмица. Због тога сам максимално концентрисан, али и опрезан. Ово је велико искуство за мене, мислим да сам напредовао и као играч. Италијанско првенство ми је баш легло, прија ми овдашња енергија, лига има најдужу традицију, публика баш познаје одбојку - наглашава Петковић.

Душан је и у врху листе играча који су били проглашавани за најбољег одбојкаша утакмице. Био је чак шест пута МВП, док је најуспешнији Француз Нгапет из Модене био осам пута играч утакмице.

- То је доста необично, с обзиром да смо само четири пута победили у првенству. Био сам најбољи и када смо губили. Наша позиција на табели то не говори, али ми смо играли добро и против најјачих. У сваком случају признање ми доста значи, јер говори да сам добро радио - подвлачи Петковић.

Прочитајте још: Новак ми је омиљени спортиста из Србије

Ове сезоне у Италији нико није испадао из Лиге. Сору, која је у лигашком делу била 13, очекују у разигравању дуели са Вибо Валентијом и ако буде боља бориће се чак за пето место.

- Зато је екипа била доста млада, ја сам био трећи најстарији играч у тиму. Због тога се није претерано улагало у тим, али ће у наредној сезони бити другачија прича. Јер, да смо имали само још једног искуснијег играча сигурно бисмо се борили за бољи пласман. И онда би све ово изгледало далеко боље - каже Петковић.

НА МЕТИ ТРЕНТИНА

ИТАЛИЈАНСКИ медији пишу да један од најбољих клубова Трентино жели да ангажује Петковића.

- То сам и ја видео у новинама. Чуо сам приче, али нико није контактирао са мном. А и не би било у реду да преговарам са другим клубом док сезона траје, а и имам уговор са Сором на "1+1" годину. Али, била би ми велика част да заиграм за такав клуб као што је Трентино.