НОВАК Ђоковић је у Мајами стигао као актуелни власник три гренд слем трофеја, Вимблдона, Ролан Гароса и Аустралијен опена. Међутим, у коферу на путу за Флориду није био пехар из Индијан Велса. Није толико изненађење што није освојио први мастерс у сезони колико чињеница да је заустављен у трећем колу, од ветерана Филипа Колшрајбера.


- Недеља иза мене је била интересантна и резултатски није била онаква каква сам желео да буде. Изгубио сам у трећем колу сингла и полуфиналу дубла. Индијан Велс је био вероватно један од само неколико турнира у каријери на којима сам био бољи у дублу него у синглу - прокоментарисао је Новак на инстаграм-лајву учинак на западу САД.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ ДОБИО ПОЈАЧАЊЕ У МАЈАМИЈУ: Ноле јачи за Вајду


Отворено је причао и о појединим узроцима лошег резултата у Индијан Велсу.


- Било је интересантно то што сам поново прошао неке лекције и надам се да сам их научио. Још једном сам добио подсетник колико је важно да покушам да се усредсредим на оно што је најбитније када стартује турнир, а то је сам турнир, односно чување и рационално трошење енергије ван терена, као и одржавање стандардне рутине која је функционисала у прошлости. Признајем, нажалост, то нисам спровео до краја овде.


Ђоковић је додао да је најважније што је увидео у чему је проблем.


- Не кажем да је то разлог због којег сам изгубио, али је вероватно један од узрока зашто нисам играо најбољи тенис. Први корак ка напредовању и корекцији је свесност да постоји проблем и да се он идентификује. Следећи корак је стратешки приступ решавању проблема, односно како наставити мудрије. Индијан Велс јесте један од најбољих турнира на свету, желео сам да дођем далеко, али то је спорт. Следи Мајами. Надам се најбољем - завршио је Ђоковић, који би први корак у Мајамију требало да направи у петак у поподневним часовима, у зависности од временских услова, који су пореметили сатницу на почетку турнира.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАСТЕРС У МАЈАМИЈУ: Ђоковић на старту слободан, Кецмановић на Гулбиса


ЗАНИМЉИВОСТИ
*ПРВУ од 32 мастерс титуле Ђоковић је освојио у Мајамију 2007.
*Прву победу над Надалом Новак је остварио управо у Мајамију 2007. (6:3, 6:4)
*Ђоковић је 2007, као 19-годишњак, постао најмлађи шампион у историји Мајами опе