Српски тенисер Новак Ђоковиић је после турбулентне сезоне у којој се опорављао од тешке повреде лакта, поново на путу да постане први играч света, што је пре неколико месеци изгледало као научна фантастика.

Србин се мучио да прође и прво коло на турнирима, а дешавало се и да испадне на старту. А онда стравичан преоктрет финале Квинса, наслов у Вимблдону, Синсинатију и на крају УС опен. Сезона чудна, али чини се на крају са срећним завршетком.

Управо због свих дешавања у последњих неколико месеци, трећи рекет света се обратио свим навијачима емотивним писмом, које преносимо у целости:

Прочитајте још: ВИЛАНДЕР ШОКИРАО ИЗЈАВОМ: Ђоковић је најбољи спортиста свих времена, уз Алија и Џордана

- Пре него што са вама поделим најдубље мисли, желим да вам се захвалим на љубави и подршци у тешким временима, али и током ових добрих времена. То ми значи све на свету, и да знате да није лако држати се ствари када су несигурне... Зато, хвала вам!

Невероватно је обично најчешћа фраза како би се објаснио изузетан успех. За мене, тај изрази негира најснажније емоције које неко може да има - ВЕРОВАТИ. Све време, веровање је оно што ме је гурало кроз тешке тренутке, сумње, бола, несигурности.


- Заглавио сам се у неком тренутку и био преплављен информацијама, а резултати се нису показивали. Сви су давали мишљења и савете о томе шта да радим и шта се дешава, а не могу да кажем да ништа нисам чуо. Јесам. У то време сам често био збуњен. Међутим, постојала је једна ствар која ме је задржавала и успела у томе - веровање у себе, способности, вештине и таленте, отпорност. Веровање да сам направио ово.


- Највећи утисак у последњих фантастичних неколико месеци је да НЕВЕРОВАТНО не постоји. Лимити не постоје. Када све то видите у свом уму, то можете да постигнете у животу. Када покажете храброст, самоувереност и веру, већ сте победник, без обзира на резултат. Ваш карактер преовладава и градите навике, а оне су важне како би вас одвеле корак напред зацртаним циљевима.


Прочитајте још: ПОРУКА КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Дел Потро открио шта му је Ђоковић шапнуо док је плакао у мраку


- Зато моји пријатељи, прихватите невоље и поверење у моћ веровања... Може вас одвести било где. Љубав свима, идемо! - написао је Новак на Инстаграму.View this post on Instagram

Before I share with you my deepest thoughts, I wanted to THANK YOU for your love and support during the hard times, and also during these good times. It means the world to me and I know it wasn’t easy to stick around when things were uncertain. So thank you! _ UnBELIEVEable is usually the most common way to explain extraordinary success.. To me, that expression negates the most powerful emotion that one can have - BELIEF. All this time, belief is what pushed me through moments of doubt, pain, uncertainty. I was stuck at some point and overwhelmed by a plethora of information. And the results were not showing. Everybody offered their opinions and advice on what to do and what was happening to me, and I can’t say I didn’t hear any of it. I did. I got confused at times. But there was one thing that kept me up, kept me going: Belief in myself, my abilities, my skills and talent, and my resilience. Belief that I am meant to do this. _ The biggest takeaway from these fantastic past few months is that UNBELIEVABLE doesn’t exist. Limits do not exist. When you see it in your mind, you can achieve it in life. When you show up with your courage, confidence and belief, you are already a winner despite the actual result. Your character prevails and you build your habits and your habits bring you one step closer to your goals. So my friends, embrace adversity and trust in the power of belief.. it can take you anywhere Love to all. Idemooo #USOpen

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on