Понашање Серене Вилијамс током финала Ју-Ес опена је дефинитивно покварило славље харизматичне Наоми Осаке. Млада јапанска тенисерка је потпуно заслужено дошла до победе и првог гренд слем трофеја. Играла је боље, сервирала боље од противнице, правила мање грешака.

- Знам да сте сви навијали за њу. Извините што се овако завршило – у сузама је Осака говорила као да жали што је дошла до тријумфа.

Разлог за то – однос између Серене и тренера Патрика Муратоглуа. У трећем гему другог сета је добила јасан савет из ложе, рукама јој је сигнализирао да крене напред и да буде агресивнија. Управо то је учинила у наредном поену, а све то је приметио судија Карлос Рамос и дао јој опомену због „коучинга“ (саветовања од стране тренера).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШОК У ЊУЈОРКУ: Осака срушила Серену после драме!

МУРАТОГЛУ ПРИЗНАОПо завршетку меча је у разговору за „ЕСПН“ Серенин тренер Патрик Муратоглу признао да је било „коучинга“.
- Многи то раде, мислим да она то није видела, али да, дао сам јој сигнал – рекао је Муратоглу и додао да је све то "лицемерје, јер сви тренери то раде".
Ово је изазвало праву дебату на друштвеним мрежама, а фанови Ника Кирјоса се питају шта би се догодило да се Аустралијанац овако понашао на терену...

- Нисам варала! Имам дете код куће, не бих то радила. Никада у каријери то нисам радила – викала је Вилијамсова. Направила је потом брејк, водила са 3:1, али га је убрзо изгубила па у бесу разбила рекет. То је, према правилима, значило другу опомену, односно изгубљен поен.

- За шта друга опомена? Није било „коучинга“, није фер! – наставила је у свом стилу Американка.

При резултату 4:3 је Осака села у столицу и чекала свој ред да сервира, а Серена за то време расправљала са судијом.

- Украо си ми поен! Ти си лопов и лажов! Дугујеш ми извињење. Како смеш да инсинуираш тако нешто. Никада више нећеш судити на мојим мечевима – рекла је Серена шпанском судији. Због тога јој је Шпанац дао и трећу опомену, што према правилнику значи изгубљен гем.

Тражила је супервизора, разговарала са њима, почела да плаче, објашњавала да није истина, да није било никаквих сигнала. Меч је изгубила, потом наставила свађу са судијом који је убрзо после тога напустио стадион.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИНАЛЕ ЈУ-ЕС ОПЕНА: Серена против свог фана

На крају, тек када је Осака у сузама била, схватила је шта је учинила, загрлила је противницу и од публике тражила аплауз за њу. Успела је колико-толико да се извуче Вилијамсова, али је дефинитивно да је она та која треба да се извини.

- Рамос је радио све по правилима. Додуше, можда је могао да нађе неки други начин код тог одузимања гема, да је смири на неки начин или тако нешто. Ипак је финале – рекао је аналитичар „Еуроспорта“ Матс Виландер.