Окршај нове генерације и старе гарде припао је млађој! Наоми Осака је на крцатом „Артур Ешу“ срушила легендарну Серену Вилијамс и стигла до гренд слем титуле – 6:2, 6:4!

Меч резултатски није био толико драматичан, али јесте по дешавањима. Патрик Муратоглу је дао савет Серени почетком другог сета, судија Карлсо Рамос је то приметио, опоменуо је, после тога је разбила рекет, изгубила поен, па и гем због свађе. Сузе, расправа са супервизорима, али ништа није могло да поквари најлепши дан у досадашњој каријери харизматичне Осаке.

Велика победа за девојку која је пре само неколико дана признала да јој је Серена идол и да је гледала њене мечеве на ТВ-у!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИНАЛЕ ЈУ-ЕС ОПЕНА: Серена против свог фана

Бољи почетак меча млада јапанска тенисерка није могла ни да сања. Није се уплашила противнице ни важности меча, играла је баш онако како зна и уме и то јој је одмах донело резултат. На другој страни, Серена је била толико нервозна, правила је превише грешака, чак четири дупле у првом сету, а све то је Наоми и те како знала да искористи.

Два брејка и на семафору невероватних 5:1! Ни највећи оптимисти у ложи Осаке вероватно то нису замишљали.После доброг сервиса противнице је одлично одсервирала и стигла до вођства. Тада су се навијачи Вилијамсове додатно забринули, пошто је пре овог сусрета Јапанка имала импресивних 31:0 када добије први сет.

На почетку другог сета је Карлос Рамос упозорио Серену због „коучинга“ (разговора са тренером). Она је тврдила да до тога није дошло иако се касније на снимку видело да јој је Муратоглу саветовао да буде агресивнија и да више иде на мрежу.

Послушала је његове савете, заиграла знатно боље, Осака направила пар грешака и тако стигла до брејка. Међутим, Наоми није имала намеру да се преда, одмах је вратила брејк, бесна Вилијамсова је разбила рекет, а пошто је то била друга опомена шести гем је почела са поеном заостатка.

- Није био „коучинг“, никада у животу нисам варала! Нисам ништа лоше урадила, дугујете ми извињење – викала је Вилијамсова на шпанског судију иако није била у праву.

Маестрална Осака је то искористила, од 1:3 стигла до 4:3. Смирено је седела на столици и размишљала о ономе што следи, док је њена противница за то време и даље објашњавала судији да није варала, рекла је да јој је украо поен. Шпанац је одлучио да додели гем Осаки, пошто је то за њу била трећа опомена.

- Тражим супервизора, ово је нечувено. Нисам варала! – поново је викала Вилијамсова.

Ушли су супервизори, разговарали са Рамосом, док је она почела да плаче и да говори да није фер и да други говоре много горе ствари и прођу некажњено. Права драма на терену „Артур Еш“ и вођство од 5:3.

Публика је устала и пружила подршку Серени, звиждали су судији...

Без изгубљеног поена је узела гем и поново отишла до супервизора да се жали у сузама. Два аса, један сервис винер и невероватан показатељ менталне снаге Осаке! Прва гренд слем титула! Добила је загрљај и честитке од Серене, док се она расправљала са Рамосом...