ДОМАЋА публика прижељкивала је америчко финале у женском синглу као прошле године и скоро да га је добила. Серени Вилијамс вечерас (22.00) ће се супротставити Јапанка са америчким држављанством, чији је отац са Хаитија!

Наоми Осака, талентована тамнопута Азијаткиња, са 20 годин је ушла у прву борбу за гренд слем трофеј победом над Медисон Киз - 6:2, 6:4, док је Серена у полуфиналу савладала Севастову 6:3, 6:0. Симпатична девојка из Јапана освојила је срца навијача објашњењем како је спасла свих 13 брејк-лопти:

- Ово ће звучати лоше, али кроз главу ми је пролазило само: "Баш, баш желим да играм са Сереном". Много је волим - поручила је Наоми.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Скјавоне завршила играчку каријеру

Осака је рођена у Осаки, али се већ са три године преселила у Њујорк где сада може до прве гренд слем титуле, а друге велике у каријери (узела Индијан Велс ове сезоне). Вилијамсова јури 24. гренд слем, чиме би се изједначила са Маргарет Корт на вечној листи, и то само годину дана после порођаја. Са скоро 37 година, на овом Ју-Ес опену примењује другу тактику и скраћује поене волеј-игром.

- Раније сам прилазила мрежи само да бих се руковала са противницом - кроз осмех је рекла мама Серена. - Искрено, невероватно је да играм друго везано гренд слем финале. Прошле године у ово време сам се борила за живот, а сада славим ћеркин први рођендан и играм за титулу.