ПОСЛЕ одличне организације Дејвис купа против Хрватске 2015. године и ФЕД купа против Шпаније годину дана касније, Краљево је поново добило поверење Тениског савеза Србије да опет угости наше тенисере. Од 14. до 16. септембра, наиме, у граду на Ибру биће одигран Дејвис куп меч плеј-офа светске групе између тенисера Србије и Индије.

У хали спортова у приградском насељу Рибница, на десној обали Ибра, непосредно уз магистрални пут Краљево-Крушевац, у току је постављање шљаке - подлоге на којој се меч одиграва, а након тога уследиће и припреме трибина, ВИП-ложе, свлачионица, прес-сале и других бројних претећих садржаја, а све по строгим стандардима Међународне тениске федерације (ИТФ).

- Предстоји нам прави тениски спектакл и верујем да ћемо се још једном показати као одлични домаћини. Наше репрезентативне селекције су се практично одомаћиле у Краљеву. И недавном успешном организацијом одбојкашке Лиге нација и у мушкој и и у женској конкуренцији с правом смо се као спортски центар сврстали на регионалну, па и светску мапу, а Дејвис куп меч наших тенисера и Индијаца још једна је прилика да тај статус и потврдимо - каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.


Прочитајте још - Српски тенисери дочекују Индију у Краљеву


За дуел против Индијаца селектор Ненад Зимоњић пријавио је Филипа Крајиновића, Душана Лајовића, Ласла Ђереа, Николу Милојевића и Пеђу Крстина. Иако за разлику од меча против Хрватске у Краљеву, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није у комбинацији, организатори су уверени да ће трибине краљевачке хале спортова током сва три дана бити испуњене до последњег места и да ће навијачи бити прави ветар у леђа нашим тенисерима.


ЦЕНЕ

ЦЕНА појединачне улазнице износи 500 динара по дану када су на програму сингл мечеви (14.09 и 16.09), док за дубл меч (15.09) треба издвојити 300 динара. Љубитељи тениса улазнице засада могу купити на продајним местима агенције "Евентим", а очекује се да се један контингент улазница ускоро нађе и на благајнама хале спортова крај Ибра.