Новак Ђоковић био је длеко од сјаја у мечу 3. кола Роџерс купа, а тај његов лош дан на најбољи начин искористио је Стефанос Циципас који је направио огроман искорак у четврто коло (6:3, 6:7, 6:3), не толико по игри него због чињенице што је славио у дебију против једног од највећих икада.

Велика нада грчког и један од младих лавова светског тениса није се уплашио Новакове величине преко пута мреже иако је први пут пред ТВ екранима и милионскога удиторијума имао прилику да покаже шта зна против српског тенисера. Све време је контролисао први сет, извлачећи максималан бенефит из чињенице да Новака није баш служио сервис.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БАШИЋ НЕСПРЕМАН ЗА ЂОКОВИЋА: Новаче, молим те позајми ми патике... (ФОТО)

Подигао је Ђоковић ниво игре у другом сервису, али Циципас није желео да попусти, па је публика могла да ужива у великој борби.

После неискоришћених обостраних прилика да се избегне тај брејк, одлука о победнику другог сета пала је управо у њему. На терен је изашло искуство Ђоковића, који је продужило меч на трећи сет.

Многи млади играчи би се тада психолошки оклизнули, али Циципас то није дозволио. Још силније је ушао у меч, сигурно је добио први гем, на који је надградио и брејк, да би потом натерао у неколико наврата Новака да подвикне, чак у једном тренутку и поломи рекет, када је пропустио прилику да “на разлику” врати брејк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФЕДЕРЕР У ОПАСНОСТИ; Куертен: Новак се враћа у најбољу форму, ни Роџерових 20 Гренд слемова нису сигурни...

После 0:3 за Грка, Новак је на моменат најавио да би на терен могла да се ушета неизвесност, добио је гем, али Циципас је и даље наставио у високом ритму, као да није имао ниједну слабу такчку. Како се приближавао крај, деловао је све убедљивије, не плашећи се велике победе, коју је на крају уписао сигурним гемом, уједно се уписавши у малу историјску читанку у којој ће остати уписано да Новак после 12 година није направио брејк у мечу на два добијена гема.