Кошаркашки клуб Црвена звезда затражио је објашњење од Кошаркашког савеза Србије зашто није позван на свечаност КСС на којој су представљени нови дресови националних селекција.


Звезда је навела да је из медија сазнала за синоћњу свечаност на којем је КСС представио нове дресове сениорских тимова који ће током лета наступати на европском и светском првенству.

Црвено-бели су истакли да су "непријатно изненађени" чињеницом да међу бројним званицама није било места за представнике женског кошаркашког клуба Црвена звезда који је "рекордер по броју освојених титула и овогодишњи освајач дупле круне, као и за освајача АБА лиге, вишеструког првака земље и представника Србије у Евролиги у сезони 2019/20".

Прочитајте још СРБИЈА ПОНОВО ПЛАВА: КСС представио нови дрес

- Зато било какав покушај немуштог објашњења, да нам је позив упућен на мејл (који никада није стигао) не прихватамо, јер се са клубом такве традиције и значаја за српску и европску кошарку - не комуницира. Ако нам, с друге стране, позив није ни упућен, онда је КСС дужан да објасни кошаркашкој јавности зашто је тако поступио и на основу чије одлуке - навела је Звезда у саопштењу.

Звезда је, на крају истакла, да је због "немуштог покушаја понижења клубова са великом традицијом и армијом навијача", дужна да постави питање - ко је себи дао право за овај превид и срамоту.