СПРЕМИЛИ су кошаркаши Жалгириса и Басконије жестоке одговоре за фаворите, који су им у првим четвртфиналним дуелима нанели убедљиве поразе. Литвански тим је после катастрофалних "минус 33" на старту серије, узвратио Фенербахчеу и направио брејк у Истанбулу - 82:80. Басконија се уздигла после 26 поена заостатка на премијери и дошла до изједначења против ЦСКА - 78:68.

- Играли су веома добру кошарку и заслужили су тријумф - рекао је тренер турског шампиона Жељко Обрадовић после првог пораза у Евролиги на домаћем терену ове сезоне. - Још после првог меча сам рекао да очекујем реакцију и то се и догодило. Ми нисмо играли на нивоу плеј-офа овог такмичења. Наша одбрана је била другачија него у прошлој утакмици. Када се то догоди, увек је тренер одговоран.

Тим Шарунаса Јасикевичијуса је водио током највећег дела сусрета, у два наврата током треће четвртине чак 17 разлике. Али, на крају су стрепели за победу. Да Марко Гудурић није нагазио аут линију у последњем нападу Фенера, лако је истанбулски тим могао да оде у Каунас са 2-0.

- Победили смо зато што је време брзо исцурило. Да је меч потрајао још само неколико секунди, сада би се писала другачија прича - свестан је Јасикевичијус да је лако могао да се догоди потпуни преокрет, јер је Фенер био у налету током последње деонице. - Никако нисмо задовољни како смо одиграли ту четврту четвртину, али су играчи на крају, ипак, успели да покажу карактер и то је оно што је најважније за мене. И да смо изгубили, био бих невероватно љут, али бих опет рекао исто. Момци су оставили срце на терену, и више од тога.

Није крио Шарунас колико му значи ова победа, после неуспеха на старту серије.

- Када погледате на шта смо личили пре само два дана, ово је феноменално - закључио је Јасикевичијус.