ЦРВЕНА звезда би од сутра и званично требало да буде јача за Келвина Кресвела Риверса (32, 196 цм)! Сјајни амерички бек који може да игра на све три спољне позиције, данасје око поднева допутовао у Београд, који сат касније је одрадио први, а сутраће други део уобичајених лекарских прегледа пре озваничења сарадње, после чега ће постати пуноправни члан Црвене звезде.


- Драга Ређо Емилија, хвала за гостопримство. Мој период овде био је за памћење. Било је добрих и лоших момената. Али, то је живот и сваки тренутак је био лекција. Искрено ценим клуб због свега што што је урадио за мене. Молим вас, имајте веру у екипу. Ствари ће испасти добро - написао је Риверс после опроштајне утакмице за Ређо Емилију у суботу, најавивши растанак са италијанским клубом и пут за Београд.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА СЕ ПОЈАЧАВА: Риверс стиже у Београд?

Риверс је са собом понео не само квалитет него и огромно искуство стицано широм Европе, посебно у евролигашким клубовима.

Пошто је дипломирао на Клемсону, Американац рођен у Шарлоту је прво прекоокеанско искуство осетио у Латини. Убрзо је Бенетон, тадашњи италијански гигант, препознао у Риверсу велики потенцијал и отворио му излазак на велику сцену. Каријеру поузданог и квалитетног играча искусни Американац је редом градио у Руану, болоњском Виртусу, да би током играња за Локомотиву Кубањ и Химки постао један од најпожељнијих бекова у Европи.


Ипак, одлучио се да се окуша у НБА Развојној лиги, тачније у Риноу, после кога је добио позив мадридског Реала у чијем дресу је, из два наврата освојио две дупле круне, и постао европски шампион.


Последње две године је као члан Панатинаикоса поново потврдио велику поузданост, да би почетком ове сезоне изабрао повратак у Италију. Није био само статистички најбољи играч Ређо Емилије, већ је и играчки покушао да подигне тим. Међутим, остатак екипе је подбацио, па је италијански клуб пао на дно табеле домаћег шампионата, што је отворило могућност Црвеној звезди да крене у преговоре око његовог пресељења у Београд. Остало је још само да сутра, после прегледа, сарадња буде озваничена.