Досадашњи играч Црвене звезде Стефан Јанковић саопштио је данас да је одллуком арбитражне комисије Кошаркашког савеза Србије данас постао слободан.

- Као спортиста и професионалац, своје обавезе сам у досадашњем току каријере увек извршавао савесно, поштујући правилнике и прописе у клубовима, као и школама у којима сам играо кошарку. Са друге стране, током и након сезоне 2017/18, Црвена звезда је неколико пута прекршила одредбе уговора, као и накнадно постигнуте договоре на које сам пристајао у најбољој намери да се настали проблеми реше - навео је Јанковић у писму јавности.

Јанковић је навео да жели да избегне било каква нагађања у вези са одлуком да иницира раскид уговор са Звездом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јанковић може да иде из Звезде за 150.000 евра

- Након низа некоректности које су укључивале и покушај да се незаконитим радњама оспори и спречи моје право на одлазак из клуба, осећам обавезу да то јавно и кажем, али и да се обратим суду како бих се заштитио. Због свега што се десило, донео сам одлуку да по неколико основа покренем тужбу против КК Црвена звезда, о чему ћу више моћи да причам тек након изрицања пресуде. Због тога, овим путем молим јавност за разумевање што на тему судских спорова не могу тренутно да дајем коментаре - додао је он.

Како је рекао, у будућности ће се о тим проблемима бавити његови адовкати, док ће се он посветити кошарци.

- Од данашњег дана, моји менаџери и ја ћемо размотрити интересовање клубова и надам се, ускоро донети одлуку о томе где ћу наставити своју каријеру. Својим саиграчима и тренерима из прошле сезоне, желим да се захвалим на свему и пожелим им пуно среће и успеха у будућности. Још једном, желим да нагласим како сам одлуку да иницирам раскид уговора са Црвеном звездом донео искљчиво из професионалних разлога и из личне жеље за напретком у каријери - пише у писму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ: Суспензија Јанковићу, Јовановић у Тренту

Јанковић је навео да жели да стави тачку на тему одласка из Звезде и да ће о свом односу са тим клубом моћи да се огласи тек после правоснажних пресуда за тужбе које је поднео.

Додао је да жели да ради "оно што у животу најбоље зна", а то је да игра кошарку, а да ствари које су се десиле оставља иза себе и да је концентрисан на наставак каријере.