УЛОГУ организатора игре репрезентације Србије у четвртом "прозору", први пут од финала прошлогодишњег Евробаскета, преузеће Стефан Јовић. Плејмејкер минхенског Бајерна је пресрећан што је поново на месту успеха, јер је играње за национални тим за њега нешто посебно.

- Баш сам се ужелео. Пријао ми је одмор од два месеца који сам имао, али бити део репрезентације за мене је неки највиши ниво - истакао је Јовић, а потом објаснио изостанак у претходном "прозору". - Нисам био ту због операције очију. То је једини разлог, али сада је све у реду, ето ме опет.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРОВЕРА “ОРЛОВА” ПРЕД ГРЧКУ И ЕСТОНИЈУ: Тест са Мађарима

Неколико дана пре окупљања Ђорђевићеве експедиције, Стефан је завршио први циклус припрема са немачким тимом.

- Здравствено сам сада супер. Стигао сам у завидној форми, добро сам физички припремљен. Верујем да ћемо спремни дочекати дуеле са Грчком и Естонијом.

Србију прво очекује гостовање Грцима 13. септембра на Криту, а три дана касније сусрет са Естонцима у хали "Александар Николић". Иако су на ширем списку за ову акцију били сви наши најквалитетнији играчи, поново није на окупу најјачи тим...

- Баш као и на последњем ЕП, имамо проблем са ростером. Али као што сам раније помињао, сви који су ту даће максимум да испунимо циљ и на крају сви задовољни одемо на Светски куп.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛУЧИЋ О КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СП: Неозбиљно је мислити да смо се пласирали!

Неусаглашен распоред квалификација је тема о којој може да се расправља данима.

- Мање-више сви знамо колико ови "прозори" нису добри, не само за нас, него за све репрезентације. Овај термин је можда био шанса да будемо у најјачем саставу, али шта је ту је. Највише штети нама - слегао је раменима Јовић.

ПЛАВА КОСА ЗА ЛЕТО
ТОКОМ одмора Стефан је променио лични опис. На друштвеним мрежама ређале су се слике са плавом косом.
- То је било само за лето. Питали су ме да ли је нека опклада у питању, али није. Бићу свако лето плав - уз осмех је открио планове Јовић.