Протеклог викенда у сали Основне школе „Уједињене нације“ на Цераку одржан је пети по реду меморијални турнир „Душко Тошић - Тошке“, који Кошаркашки клуб Церак организује у знак сећања на прерано преминулог играча и тренера тог клуба.

На турниру организованом за дечаке рођене 2005. године и млађе, осим домаћина, екипе Церака, учествовали су и дечаци из Визуре, Мега Бањице и Саве.

Велики број талентованих играча, маштовити потези и одлична игра свих учесника турнира измамила је аплаузе љубитеља кошарке који су испунили салу до последњег места.

Турнир су својим присуством увеличали репрезентативац Србије Марко Симоновић, капитени Црвене звезде и Партизана Бранко Лазић и Новица Величковић, тренер Мега Лекса Дејан Милојевић, као и представници општине Чукарица на челу са Славком Шотром, задуженим за спорт. Занимљиво је да су финални меч судили евролигашки арбитри Илија Белошевић и Урош Николић.

Најуспешнија је била екипа Церака која је у финалу савладала Визуру. У борби за треће место, КК Сава је била боља од подмлађене екипе Мега Бањица која је побрала симпатије свих присутних на турниру.

Награде екипама су уручили представници општине Чукарице, играчи и тренери наших најбољих клубова, а пехар најуспешнијој екипи турнира предао је брат Душка Тошића, Дарко.