ПОСЛЕ две недеље херметички затворених припрема, кошаркаши Црвене звезде изашли су из изолације и иступили пред представнике медија у хали "Александар Николић". О промењеном тиму и непромењеним циљевима говорио је Милан Томић, који је одабрао српског шампиона и свој родни град као прву станицу у самосталној тренерској каријери.

- Задовољан сам како раде моји играчи. Са сто одсто могућности, од првог до последњег, и млади и старији. Све је у најбољем реду, осим што Дејан Давидовац има упалу Ахилове тетиве и одсуствоваће одређено време. Немања Ненадић је добио јак ударац у ребро, због чега ће паузирати неколико дана.

На питање колико је задовољан одрађеним прелазним роком, односно да ли је добио тим какав је желео, Томић одговара "из прве".

- Стопроцентно! Ово је састав Звезде какав сам желео. На окупу је једна нова екипа. Осим Давидовца, Лазића и Добрића, сви остали су нови у тиму, у клубу. Треба радити и бити стрпљив. Нарочито када су у питању талентовани Симанић, Раданов и Ненадић, јер су то играчи који ће добити шансу ове године.

Млађи ће поред себе имати шесторицу странаца, међу којима је и 34-годишњи грчки ветеран Стратос Перпероглу, троструки освајач Евролиге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кошаркаши Звезде играју пет припремних утакмица у Београду

- Перпероглу је играч са којим сам радио као први помоћник у Олимпијакосу, искусан је и није било тешко одлучити се за њега. Берона пратим већ три године, знам га још док је играо за Бурсу. Ту су Фаје и Рагланд, чијим сам доласком веома задовољан. Такође и њиховим радом. Атмосфера у екипи је јако добра у овом тренутку, што је приоритет. Хоћу да направим заједништво, да будемо породица. Да покажемо да ћемо се увек борити свом снагом на терену, да ћемо "гинути" за сваку лопту. Почињемо од тога, па онда иде тактика, кошарка.

Звездину владавину регионалном кошарком прекинула је Будућност, која ће, уз Цедевиту и Партизан, бити једна од главних препрека на путу ка титули и повратку у Евролигу.

- Звезда је велики клуб и не може да буде само учесник у АБА лиги. Ове сезоне морамо много да радимо, а најбитније је да направимо добру хемију у тиму и да идемо утакмицу по утакмицу, па ћемо видети на крају где ћемо стићи...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШАМПИОНИ КОМПЛЕТНИ: Регланд и Фаје се придружили саиграчима

Тежи пут ка обнављању статуса евролигаша је освајање Еврокупа, у којем су црвено-бели последњи пут играли у сезони 2013/2014. Тада су се после елиминације у првој фази Евролиге преселили у другорангирано такмичење и догурали до полуфинала. Неки страни кошаркашки портали сврстали су Звезду међу топ 5 фаворита у Еврокупу.

- Главни фаворит сигурно нисмо. Међу пет првих? То може...

ДОШЛИ/ОТИШЛИ
ДОШЛИ: Били Берон (Ескишехир), Душан Ристић (Аризона), Мајкл Оџо (ФМП), Маик Цирбес (Бајерн), Стратос Перпероглу (Хапоел Јерусалим), Мохамед Фаје (Промитејас Патрас), Џо Регланд (Локомотива).


ОТИШЛИ: Матијас Лесор (Уникаха), Џејмс Фелдин (Хапоел), Перо Антић (без клуба), Немања Дангубић (без клуба), Тејлор Рочести (Тјанђин), Никола Јовановић (Тренто, позајмица).