ОДИГРАО је Партизан од почетка сезоне у другој половини јула 17 утакмица и занимљиво само на једној против Малатије у Турској није успео да затресе мрежу противника. Нападачко опредељење Саве Милошевића и његовог стручног штаба најбоље потврђује чињеница да се Партизан тренутно налази на шестом месту по броју упућених шутева ка голу ривала (35), док је степеник више на табели клубова по броју удараца у оквир противничког гола (13).


Партизан је за 180 минута фудбала имао 88% тачних додавања, у првом мечу против Алкмара је држао лопту у поседу 59% игре, док је прексиноћ у Астани "лопта подељена" на равне части, а и поред тога црно-бели су били тим који се у највећем делу меча питао за све. Занимљиво је да су црно-бели у оба претходна европска меча "победили" ривале у броју изведених корнера идентичним резултатом (6:1).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Деца до 14 година бесплатно на Партизан - Вождовац


Најмање прекршаја у другом по квалитету такмичењу под окриљем УЕФА начинио је Манчестер јунајтед (16), док су црно-бели прекидали игру у пет наврата више. Једини који се због јавне опомене нашао у судијском тефтеру је Саша Здјелар у утакмици са АЗ Алкмаром, док занимљиво у Астани није показан ниједан жути картон.